Meniu
Search
x

Klaus Iohannis: "Pentru că România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv"

Klaus Iohannis a felicitat Partidul Național Liberal și USR-PLUS pentru rezultatele obținute la alegerile locale, precizând că doar prin colaborarea pe viitor a formațiunilor de dreapta România are șanse să se dezvolte. "Pentru PNL este un scor istoric, cea mai bună performanță din ultimii 30 de ani", a afirmat președintele.

De Daniel Murărescu la 28.09.2020, 18:26
  • Rezultatele de ieri, "o victorie majoră a dreptei din România", consideră șeful statului
  • Iohannis: "Un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării și incompetenței PSD"
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Observator a transmis în direct, pe Facebook, intervenția președintelui:

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii Biroului Electoral care au făcut posibil că alegătorii să își exprime opțiunea în maximă siguranță. Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore, avem un nou exemplu că atunci când autoritățile acționează cu răspundere rezultatele se văd.

Le mulțumesc cetățenilor care au mers la urne. Contribuția voastră face că democrația să fie vie și puternică. Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune.

Așadar, în urmă scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.

Totodată, a fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat o nouă realitate politică, cea în care PNL și USR-PLUS devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate. E un val care a început la referendumul pe justiție, care a continuat cu căderea guvernului PSD și votul de la prezidențiale. 

Pentru PNL este un scor istoric, cea mai bună performanță din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți acum cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă.

Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este un scor foarte bun. Felicitări!

Votul a reprezentat și un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării și incompetenței PSD, care a pierdut inclusiv acolo unde mulți baroni PSD se credeau invincibili.

Este, de asemenea, un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea pe viitor a formațiunilor de dreapta România are șansă se se dezvolte. 

Românii au votat într-o direcție nouă, a bunului simț.

Pentru că România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv.

Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică care a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor.

Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid noile reforme legislative atât de așteptate și necesare, printre care și alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

Citește și: Rezultate oficiale alegeri locale 2020. Date de la Biroul Electoral Central (Live Text)

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: "Pentru că România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv"