Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis: "Este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranşă a vaccinului"

România face progrese în lupta cu noul coronavirus. Strategia de vaccinare anti-COVID-19 pentru populaţia României a fost aprobată joi în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 03.12.2020, 17:50

Vezi și
  • Klaus Iohannis a declarat, joi, că în prima fază va fi vaccinat personalul medical.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers la unul dintre viitoarele centre de vaccinare anti-Covid din Capitală şi a făcut declaraţii cu privire la campania de vaccinare:

"Este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă a vaccinului, este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima fază va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă, se face planificat.

Este foarte, foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european și asta e o știre foarte importantă pentru români.

Echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități intraspitalicești, între medicii de familie și sunt foarte bucuros să va anunț că am aflat azi că intenţia de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de 80% să se vaccineze.

Și dacă toate merg așa cum sunt planificate, e posibil până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare", a declarat Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Valeriu Gheorghiţă, militarul care va coordona campania națională de vaccinare

La 38 de ani. dr. Valeriu Gheorghiţă e responsabil cu un obiectiv de interes naţional: vaccinarea anti-COVID.

Doctorul Valeriu Gheorghiţă a fost, în ultimele nouă luni, una dintre vocile avizate în pandemie. Cu mult carismă şi un ton liniştitor, ne-a dat veşti pe care, de multe ori, nu voiam să le auzim.

Acum e cel care, într-un fel, ţine soarta României în mâini. O dată cu cea mai mare campanie de vaccinare din ultimele decenii. Va superviza fiecare detaliu, de la sosirea vaccinurilor pe teritoriul României şi până la imunizarea a 70% din populaţie - rata minimă de la care putem vorbi de relaxarea măsurilor de protecţie.

Valeriu Gheorghiţă este medic primar infecţionist la Spitalul Militar din Capitală din anul 2017 şi face parte din noua gardă de doctori. A terminat Universitatea de Medicină şi Farmacie la Târgu Mures şi are doctorat în ştiinţe medicale. Conducătorul ştiinţific al lucrării a fost dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

Valeriu Gheorghiţă e din Piteşti, unde a terminat cel mai bun liceu din oraş la profilul matematică-fizică. Este căsătorit cu un medic pediatru şi au împreună doi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: "Este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranşă a vaccinului"