Klaus Iohannis a semnat în Cartea Centenarului: "Istoria este o cronică ce se completează continuu"
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, în Cartea Centenarului, "cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, în Cartea Centenarului, "cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu".
Klaus Iohannis a semnat, joi, la Palatul Cotroceni, în Cartea Centenarului, spunând că este o iniţiativă foarte frumoasă.
El a afirmat că această Carte a Centenarului este replica peste ani a Cărţii de Aur, realizată în anul 1929, cu prilejul sărbătoririi Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Aflată în patrimoniul Muzeului Unirii din Alba Iulia, Cartea de Aur cuprinde numele şi semnăturile înfăptuitorilor statului român, cei care s-au angajat să construiască o ţară modernă şi democratică pentru toţi cetăţenii ei.
- Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, despre cele peste 20 milioane de euro cheltuite de Iohannis pe avioane...
- Ciolacu, despre cele peste 20 milioane de euro cheltuite de Iohannis pe avioane private: "Cei care l-au susţinut,...
- Iohannis a călătorit 10 ani ca "prinţii moştenitori din Golf". A obţinut pentru români locuri la...
- 23 de milioane de euro pentru zborurile private ale lui Iohannis. Cea mai mare sumă cheltuilă, în ultimii doi ani...
- Reacţiile liderilor politici după desecretizarea cheltuielilor lui Klaus Iohannis. Crin Antonescu: A ieşit urât...
Preşedintele a adăugat că monumentele eroilor sau cele dedicate unităţii naţionale ar fi simple simboluri ceremoniale care exprimă aspiraţiile românilor şi sacrificiile înaintaşilor dacă românii nu ar rămâne angajaţi în continuarea parcursului istoric de dezvoltare a României.
La rândul său, Klaus Iohannis a dăruit, pentru a fi păstrat la Muzeul Unirii, un vas cu pământ din preajma bisericii Palatului Cotroceni, locul unde i-a fost adusă la cunoştinţă Regelui Ferdinand, la 1 decembrie 1918, decizia Adunării Naţionale de la Alba Iulia de unire a Transilvaniei cu România.
La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.
sursa: news.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰