Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis consideră starea de urgență "ca o ultimă posibilitate": "Eu vreau să cred că există altă soluţie"

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, că decizia de a reinstitui starea de urgență se va lua doar ca o ultimă soluție.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.07.2020, 19:14

Președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, la o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, 29 iulie 2020 - Administrația Prezidențială
  • Starea de urgență, o ultimă soluție, a transmis președintele
  • Iohannis: "E clar că trebuie făcut ceva. Acest ceva sunt măsuri relativ simple"

"Decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă soluţie. Eu vreau să cred că există altă soluţie. Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii vor respecta normele", a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a declarat "încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil".

"Rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane noi infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider starea de urgenţă, care ar inhiba libertăţi, drepturi, economie, ca o ultimă posibilitate", a mai spus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Noi am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la aproximativ 1.200 cazuri noi pe zi. E clar că trebuie făcut ceva. Acest ceva sunt măsuri relativ simple. Masca e un lucru simplu, sigur. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar asta e metoda prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Cealaltă măsură este să păstrăm distanţarea. Purtatul măştii e foarte important şi este impusă. Distanţarea e foarte importantă şi este impusă. Până la urmă ce vrem? Vrem să dăm frâu liber bolii ca să ajungem o naţiune bolnavă sau vrem să îngrădim pandemia? Eu personal şi sunt convins că şi dumneavoastră ne dorim să îngrădim răspândirea aceste pandemii", a declarat președintele, în cadrul conferinței de presă.

România a ieşit, în 15 mai, din starea de urgenţă şi a intrat în starea de alertă.

Citește și 

Klaus Iohannis: "Vom avea o creștere a alocațiilor"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis consideră starea de urgență "ca o ultimă posibilitate": "Eu vreau să cred că există altă soluţie"