Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, parlamentarilor: "Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi acum" (VIDEO)

Klaus Iohannis vine astăzi în Parlament pentru a transmite un mesaj cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi a Zilei Europei.

Klaus Iohannis vine astăzi în Parlament pentru a transmite un mesaj cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi a Zilei Europei.

Preşedintele Iohannis a vorbit despre progresele României de-a lungul istoriei, beneficiile incontestabile ale aderării la Uniunea Europeană şi a atras atenţia liderilor de la guvernare în privinţa situaţiei politice a României la momentul actual, menţionând că ţara noastră riscă să fie considerată un stat de rangul II în blocul comunitar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"9 Mai este o zi cu multiple valenţe istorice şi politice pentru România. Aniversăm 140 de ani de la declararea independenţei de stat şi celebrăm Ziua Europei. 

Am dorit să mă adresez Parlamentului, pentru că aici este forul suprem de dezbatere, cel mai potrivit loc pentru a înţelege resorturile prin care România a progresat şi s-a modernizat. Din această perspectivă, faptele celor care au pregătit politic independenţa României ne fac cu atât mai conştienţi de responsabilitatea care ne revine nouă.

Independenţa României a fost expresia consensului politic şi al sprijinului popular. În final, independenţa s-a consfinţit prin eforturi diplomatice ale politicieniloe care au reprezentat România la Congresul de pace de la Berlin. Responabilitatea şi angajamentul forţelor politice spre un progres de o factură europeană au jucat un rol extrem de important.

Realizările istorice de-a lungul timpului demonstrează că politica adevărată presupune urmărirea stăruitoare a obiectivelor naţionale. Mesajul faptelor excepţionale ale înaintaşilor noştri este ca un proiect de ţară construit în jurul valorilor naţionale ale nevoie de coliziune între politica si societate.

Proclamaţia de independenţă a fost actul de responsabilitate şi angajament al aleşilor, pentru că aceasta este menirea reprezentanţilor. Mai degrabă decât declaraţiile politice solemne, pe cetăţeni îi intereseză modul în care instituţiile publice sunt benefice lor şi copiilor lor. O democraţie nu funcţionează fără un pPrlament puternic. Iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru lesgislativ coerent. 

Marile demonstraţii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generaţii de a reda noţiunile de libertate, stat de drept si democraţie. De-a lungul istoriei, românii au arătat în diverse feluri direcţia şi valorile la care vor să adere, este obligaţia clasei politice să le dea ascultare şi să fie demnă de statutul european al României.

Aniversăm un deceniu de la momentul istoric în care România a aderat la Uniunea Europeană. Zece ani de când ne bucurăm de avantajele statutului de membru UE. Beneficiile aderării la blocul comunitar sunt indiscutabile şi greu de contestat. Cifrele vorbesc de la sine şi nu pot fi ignorate. Creşterea consistentă a PIB, dublarea valorii exportului, industria, serviciile, în ciuda crizei economice care s-a interpus. 

Indiscutabil, pentru România nu există altă opţiune, decât aceea a dezvoltării în continuare în cadrul Uniunii Europene.  Cred că este necesar să comunicăm frecvent şi mai bine ce înseamnă pentru România UE şi beneficiile. Facem parte dintr-un mare proiect european. Avem de trecut însă nişte bariere la nivel intern, care ne constrâng injust să ne caracterizăm ca un stat de rangul II. 

Întrebaţi-vă cum va arăta România cu legile pe care le adoptaţi acum. Aveţi responsabilitatea şi capacitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament. Aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi.", a conchis preşedintele Iohannis.

Astăzi, deputaţii şi senatorii se reunesc, în şedinţă comună pentru a se pronunţa asupra proiectului de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. 

Şedinţa plenului reunit este programată să înceapă la ora 12:00, însă primul punct pe ordinea de zi a şedinţei este prezentarea de către preşedintele Klaus Iohannis a unui mesaj cu prilejul sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, precum şi cu ocazia Zilei Europei.

Preşedintele Iohannis s-a mai adresat anul acesta Parlamentului în luna februarie pe tema bugetului de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, parlamentarilor: "Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi acum" (VIDEO)