Antena Meniu Search
x

Curs valutar

L-a cumpărat şi a început să zboare cu el. Avionul prăbuşit în Alba nu avea certificat de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare, autorizație de navigabilitate sau un document echivalent

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic din Alba.

de Redactia Observator

la 23.10.2017 , 17:37

L-a cumpărat şi a început să zboare cu el. Avionul prăbuşit în Alba nu avea certificat de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare, autorizație de navigabilitate sau un document echivalent

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic din apropiere de Vințu de Jos, în urma căruia pilotul unui avion de agrement de mici dimensiuni, și-a pierdut viața.

Potrivit procurorilor, s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpa, preschimbată luni în ucidere din culpă după moartea pilotului. De asemenea, s-a extins urmărirea penală în legătură cu încălcări ale codului aerian civil.

”Este vorba despre exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare și un certificate sau o autorizație de navigabilitate sau un document echivalent. Din primele cercetări se pare că aeronava nu era înmatriculată sau înregistrată” a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea.

Articolul continuă după reclamă

Informații similare vin și dinspre Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile. Din aceste motive, reprezentanții acestei instituții nu vor ridica epava aeronavei.

Dosarul este înregistrat la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, poliția realizând cercetările.

Omul de afaceri albaiulian Zaharie Groza (60 de ani) a murit la spital, în urma accidentului de avion în care a fost implicat în acest weekend. Reamintim că acesta pilota avionul de mici dimensiuni, proprietate personală, şi a fost nevoit să aterizeze forţat, sâmbătă, în jurul orei 14.30, pe un câmp în apropiere de Vinţu de Jos.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » L-a cumpărat şi a început să zboare cu el. Avionul prăbuşit în Alba nu avea certificat de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare, autorizație de navigabilitate sau un document echivalent