Antena Meniu Search
x

Video "La spital nu am dormit". Judecătorii l-au trimis acasă pe Dan Ilie Morega, prins de șase ori fără permis la volan

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost externat de la Psihiatrie. Va sta o lună în arest la domiciliu, dar scapă de brăţară. E decizia definitivă dată de Tribunalul București. Avocații lui Morega au cerut să fie cercetat în libertate, iar procurorii au vrut arest preventiv. Fostul baron va sta în arest într-o vilă pe care a moștenit-o în Mehedinți. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.04.2024, 19:47

Vezi și

După două săptămâni, Dan Ilie Morega a fost externat, în această dimineață, din secția de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgență din Târgu Jiu. Fostul baron a fost escortat cu maşina poliţiei până la reşedinţă.

Spre deosebire de alte ieşiri publice, acum Dan Ilie Morega a păstrat tăcerea

"Dan Ilie Morega a fost externat în această dimineață, după aproape două săptămâni petrecute în spital. În următoarele 30 de zile el va sta în arest acasă, așa cum a decis ieri, definitiv, Tribunalul București. Deși are domiciliul în Târgu Jiu, el a ales o locuință pe care o deține în județul vecin, în localitatea Baia de Aramă din Mehedinți. Ca să se asigure că acesta va respecta sentința instanței, polițiștii îl vor verifica prin vizite inopinate. În continuare Dan Ilie Morega contestă decizia instanței de judecată și spune că i se pare anormal, dar că se va conforma. În vâstă de 78 de ani, fostul prefect de Gorj și deputat a intrat în vizorul polițiștilor în luna februarie, când a fost tras pe dreapta iar oamenii legii au descoperit că permisul său de conducere era retras din motive medicale. Nu mai avea voie să conducă, dar s-a urcat în continuare la volan și, în mai puțin de două luni, pe numele său au fost deschise șase dosare penale, în Gorj, Mehedinți și București", a transmis reporterul Observator Diana Speteroiu.

  • Dan Ilie Morega: Aici este mai frumos, este mai curat, mai multă ordine. Mă simt mai bine. La spital nu am dormit.
Pe acelaşi subiect

Deși, inițial, judecătorii au stabilit să fie supravegheat printr-o brățară de monitorizare, în sentința finală dată de Tribunalul București nu se mai menționează această măsură. 30 de zile, Dan Ilie Morega nu are voie sa plece de acasă și va fi controlat de polițiști prin vizite inopinate. 

  • Reporter: Cum vedeţi dumneavoastră măsura arestului la domiciliu?
  • Dan Ilie Morega: Anormală. Este in baza unor mafii. Lupta cu mafia, eu am scris 24 de cărţi.

Dacă nu va respecta sentința instanței, Dan Ilie Morega riscă să ajungă după gratii

În varstă de 78 de ani, fostul baron de Gorj a intrat în vizorul polițiștilor în luna februarie, după ce a fost prins la volan deși nu mai avea voie să conducă. Permisul i-a fost retras din cauza medicale.

Un doctor psihiatru a sesizat Poliția Rutieră, iar o expertiză a arătat că Morega are discernământ diminuat așa că i s-a interzis să se mai urce la volan. A ignorat legea și, din acest motiv, în nici două luni, pe numele sau au fost deschise șapte dosare penale în Gorj, Mehedinți și în București. Unul dintre ele pentru că a agresat o jurnalistă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "La spital nu am dormit". Judecătorii l-au trimis acasă pe Dan Ilie Morega, prins de șase ori fără permis la volan