Antena Meniu Search
x

Video Dan Ilie Morega, dus la Psihiatrie după ce a şofat iar fără permis. A agresat o jurnalistă, iar apoi tot lui i s-a făcut rău

Greu de oprit. Al șaselea dosar penal pentru Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, după ce a fost prins, din nou, la volan fără permis. Autorităţile îl avertizaseră că la următoarea abatere va fi arestat. De nervi, a bruscat o jurnalistă şi îşi mai trece o infracţiune la dosar. După scandal, a chemat Salvarea spunând că îi este rău. A fost dus la spitalul de Psihiatrie din Gorj şi, conform surselor Observator, va fi adus mâine dimineaţă în Capitală.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.03.2024, 20:55

Vezi și

Reacţie violentă a fostului prefect de Gorj, în urma ultimei escapade de la volan. În loc să dea explicaţii pentru accidentul de aseară, Dan Ilie Morega şi-a vărsat nervii pe una dintre jurnaliste. O îmbrânceşte afară din birou şi o loveşte puternic în spate. Fostul politician s-a ales cu dosar penal. Al şaptelea.

  • Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj: I-am făcut plângere penală. Ea a venit în spaţiu privat. Am împins-o, nu am lovit-o. Să meargă la INML.

Imediat după scandalul din biroul său, Morega a sunat la 112, spunând că îi e rău. A fost evaluat medical şi apoi dus la Psihiatrie, unde a rămas internat. 

Dan Ilie Morega a fost surprins aseară în timp ce îşi spăla maşina, la o benzinărie, în Târgu Jiu

Pe acelaşi subiect

După ce s-a urcat la volan, a lovit un autoturism în parcare. 

  • Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj: Am fost la Institutul Naţional de Medicină Legală şi m-au făcut verificările în totalitate, sunt apt de condus. Deci nu mai e niciun fel de problemă. Din acest punct de vedere, am condus autoturismul. Totodată, am făcut plângere împotriva tuturor care m-au defăimat. 
  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Dacă va fi reținut, Dan Morega va fi adus de polițiștii din Gorj la București. Dacă nu va fi reținut, fostul prefect va fi citat de instanță, ori va fi adus cu mandat în Capitală. Cert este că, oricum ar fi, Morega va ajunge, aici, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă.

La începutul lunii februarie, familia baronului de Gorj a cerut o expertiză psihiatrică şi bărbatului de 78 de ani i s-a retras dreptul de a conduce. Morega a refuzat să predea permisul şi a mai fost prins la volan de 3 ori în mai puţin de două săptămâni. I s-au făcut dosare penale. A contestat decizia medicilor care l-au declarat inapt pentru şofat.

  • Reporter: Dumneavoastră consideraţi că în baza acestui document aţi putea conduce în continuare?
  • Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj: Nu aş putea, conduc! 
  • Reporter: Dumneavoastră vă permiteţi şofer. Aveţi şofer. V-aţi putea...
  • Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj: Domnişoară, dacă eu nu aş mai conduce aş pierde această dexteritate, logic?

Şi, într-adevăr, nu s-a oprit. A patra oară când a fost prins la volan, poliţiştii l-au dus la spital pentru o nouă expertiză psihiatrică. A fost declarat cu discernământ limitat, dar, la două săptămâni distanţă, e surprins în traficul din Bucureşti şi, mai apoi, în faţa Ambasadei Rusiei. Pe maşină avea montat şi un girofar. A fost plasat sub control judiciar, cu menţiunea că la următoarea abatere va fi arestat. 

  • Daniel Manolache, avocat: Se poate solicita luarea unei măsuri preventive în acest moment chiar dacă vorbim de o aşa zisă antecedenţă medicală.

Fostul prefect de Gorj poate scăpa de cele 6 dosare penale pentru aceeaşi faptă fără să facă o zi de închisoare dacă o nouă expertiză medico-legală îl va declara fără discernământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Dan Ilie Morega, dus la Psihiatrie după ce a şofat iar fără permis. A agresat o jurnalistă, iar apoi tot lui i s-a făcut rău