Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lacrimi şi durere la Iaşi pentru Bianca. Fetiţa de 8 ani ai cărei părinţi i-au refuzat tratamentul, a murit (Video)

Micuţa Bianca din Răducăneni, o adorabilă fetiţă de 8 ani, suferea de cancer. Părinţii au refuzat să o trateze pentru că nu considerau potrivit tratamentul.

de Redactia Observator

la 16.02.2018 , 19:32

Lacrimi şi durere la Iaşi pentru Bianca. Fetiţa de 8 ani ai cărei părinţi i-au refuzat tratamentul, a murit

Micuţa Bianca din Răducăneni, o adorabilă fetiţă de 8 ani, suferea de cancer. Părinţii au refuzat să o trateze pentru că nu considerau potrivit tratamentul recomandat de medici, iar micuţa s-a stins din viaţă în urmă cu două zile.

Fetiţa a fost trimisă de medicii ieşeni la o clinică specializată din Timişoara. Oncologii timişoreni au confirmat punctele de vedere ale mediciilor ieşeni potrivit cărora Bianca Nedelcu este bolnavă grav, cu complicaţii majore determinate de boala cu care a fost diagnosticată: cancer renal.

Fetiţa de opt ani din comuna Răducăneni a revenit înainte de sărbătorile de iarnă acasă, după o perioadă petrecută în Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara.

Articolul continuă după reclamă

Minora a fost evaluată de pediatrii oncologi timişoreni care, pe lângă faptul că au confirmat punctele de vedere ale doctorilor ieşeni, potrivit cărora pacienta se află în stare gravă, au adăugat că starea fetiţei a evoluat negativ de la ultima prezentare în Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi.

Pe acelaşi subiect

În ciuda recomandărilor medicilor, familia Nedelcu a considerat că tratamentul recomandat de specialişti nu este potrivit. "Ştiţi ce tratament este la Iaşi, la oncologie, pentru copii? Zamă de hârleţ şi de lopată", spuneau atunci părinţii fetei.

Cazul minorei din comuna Răducăneni a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului în noiembrie 2017, după ce oncologii ieşeni au sesizat că părinţii Nedelcu nu şi-au mai adus fetiţa la tratament de patru luni, deşi starea copilei este deosebit de gravă.

„Pacienta nu a fost adusă de către mama sa la data de 4.09.2017 pentru internare şi terapie, după cum declarase mama sa că este de acord. Ulterior, la data de 11.09.2017, familia s-a prezentat la spital refuzând însă internarea. La ultima evaluare clinico-biologică (n.r. - iulie 2017) şi imagistica coroborată cu evaluarea PET-CT s-au decelat recidivă locală în loja renală dreaptă şi metastaze pulmonare, ceea ce încadrează cazul în stadiul IV (maxim) de gravitate, cu prognostic extrem de rezervat, chiar dacă pacienta ar relua chimioterapia de linie III (de rezervă)“, au punctat doctorii într-o înştiinţare transmisă Protecţiei Co­pilului Iaşi.

Ulterior sesizării, Protecţia Copilului s-a adresat instanţei, întrucât părinţii minorei au refuzat indicaţiile medicilor. La sfârşitul lunii noiembrie, Judecătoria Răducăneni a emis o hotărâre prin care i-a obligat pe pârâţii Maria şi Petru Nedelcu să continue tratamentul fiicei lor. La mijlocul lunii decembrie, Bianca Nedelcu a fost transportată cu o ambulanţă la Spi­talul de Copii „Louis Ţurcanu“ din Ti­mişoara.

În urmă cu 2 zile, Bianca a murit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Lacrimi şi durere la Iaşi pentru Bianca. Fetiţa de 8 ani ai cărei părinţi i-au refuzat tratamentul, a murit (Video)