Antena Meniu Search
x

"L-au prins vreo patru". Anchetă la Spitalul Judeţean Botoşani, după ce un tânăr a ajuns la ATI, snopit în bătaie de alţi pacienţi

Caz revoltător la Spitalul Judeţean din Botoşani. Un pacient în vârstă de 33 de ani, internat pe secţia de psihiatrie, a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost snopit în bătaie de alţi pacienţi, în urmă cu aproape două săptămâni. În tot acest timp, incidentul a fost păstrat secret de conducerea spitalului. Poliţiştii au deschis acum o anchetă. 

de Redactia Observator

la 13.01.2024, 08:53

Vezi și

Tânărul a fost internat pe secţia de Psihiatrie, în Ajunul Crăciunului. De atunci tatăl l-a vizitat zilnic, iar în urmă cu două săptămâni, un simplu telefon i-a dat viaţa peste cap.

Ion Budur, tatăl pacientului: Îmi dă telefon şi îmi spune că băiatul meu Ionuţ Ovidiu a căzut în baie şi s-a fracturat braţul drept. I-am spus să meargă cu mine pe secţie să-l văd. Deci nu mi-a dat voie. L-am programat pentru operaţie la braţ. Eu nu am ştiut cum arată. 

Deşi iniţial tatăl băiatului a crezut că este vorba doar de un simplu accident, aşa cum a fost informat, când şi-a văzut copilul a avut parte de un adevărat şoc. Tânărul era plin de vânătăi pe tot corpul şi desfigurat, iar agresori ar fi chiar pacienții internaţi în spital.

Ion Budur, tatăl pacientului: A fost grav tare. L-au lăsat acolo şi-a răcit şi a făcut pneumonie. Când l-am văzut la ATI intubat tot, m-am speriat. Nu mai putea să respire. Foarte grav a fost. L-au bătut. El s-a dus în baie să facă duş. L-au prins vreo patru, pe unul îl ştie. El a fost bătut. Are vânătăi pe braţul stâng, vânătăi pe picioare, vânătăi pe spate. A fost bătut tare. 

Pe acelaşi subiect

Tatăl a cerut ajutorul poliţiei

A căutat răspunsuri, însă s-a ales doar cu uşile trântite în nas. Revoltat, tatăl, a cerut ajutorul poliţiei, care a deschis acum o anchetă.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ: A fost înregistrată o sesizare privind infracţiunea de loviri şi alte violenţe, comisă într-o unitate spitalicească din Botoşani.

O anchetă internă a fost deschisă şi la spitalul Judeţean din Botoşani.

Monica Adascaliţei, directoare Spitalul Județean de Urgență "Mavromati": S-a constituit o comisie în cadrul Spitalului Judeţean din Botoşani. Comsia va vedea exact dacă pacientul a fost agresat sau a primit lovituri pe timpul internării pe secţia de psihiatrie. 

Anchetatorii urmează acum să stabilească dacă tânărul de 33 de ani a fost bătut sau a fost vorba despre un simplu accident. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "L-au prins vreo patru". Anchetă la Spitalul Judeţean Botoşani, după ce un tânăr a ajuns la ATI, snopit în bătaie de alţi pacienţi