Antena Meniu Search
x

Laura Codruţa Kovesi contestă controlul judiciar

Laura Codruţa Kovesi a ajuns vineri la Poliţie. Trebuie să semneze săptămânal controlul judiciar. Kovesi a contestat măsura şi susţine că tot ce i se întâmplă are legătură cu candidatura ei la şefia Parchetului European.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 22:04

Vezi și

Laura Codruţa Kovesi a ajuns vineri la Poliţie. Trebuie să semneze săptămânal controlul judiciar. Kovesi a contestat măsura şi susţine că tot ce i se întâmplă are legătură cu candidatura ei la şefia Parchetului European.

Fosta şefă a DNA a precizat că "respect decizia care a fost luată de procurori în cursul zilei de ieri ca atare nu comentez ce fac în cadrul măsurii dispuse".

Laura Codruţa Kovesi a dat cu subsemnatul la poliţie, după ce aseară a aflat că din suspect a devenit inculpat şi a fost pusă sub control judiciar.

Laura Codruţa Kovesi trebuie să meargă o dată pe săptămână la secţia de poliţie şi să dea cu subsemnatul.

De asemenea, ea nu are voie să părăsească ţara, să vorbească cu presa despre dosar sau să profeseze în Parchetul General.

Acuzațiile aduse lui Kovesi

Măsurile au fost luate în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, fostul director FNI.

Kovesi este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.

În plus, este suspectă şi într-un al doilea dosar penal.

Fosta şefă a DNA susţine că totul are legătură cu candidatura ei pentru funcţia de procuror şef european.

"Se încearcă cu orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcţie pentru care am candidat şi am ieşit prima într-o procedură în care au fost înscrişi mai mulţi procurori din Europa", a fost mesajul transmis de Kovesi.

Susținere europeană pentru Kovesi

Negocierile sunt în plină desfăşurare la Bruxelles. Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a arătat îngrijorat de veştile că Laura Codruţa Kovesi este sub control judiciar, iar oficialii Comisiei Europeane au anunţat că urmăresc tot se întâmplă în România.

Kovesi a contestat măsura controlului judiciar, iar miercuri instanţa supremă va lua o decizie.

Tot săptămâna viitoare, Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să decidă şi unde o să profeseze Laura Codruţa Kovesi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi contestă controlul judiciar