Antena Meniu Search
x

Video Lipsa unei eprubete ar fi dus la moartea unui pacient, la spitalul din Craiova. "Un om venit pe picioarele lui, să-l luăm după câteva zile mort?!"

Acuzații grave la Spitalul de Urgență Craiova, cel mai mare din Oltenia. Fiicele unui pacient de 54 de ani acuză medicii că le-au omorât tatăl cu neglijenţa lor. Bărbatul ar fi murit din cauza unei doze prea mari din tratamentul primit, spun fetele lui, care au făcut reclamaţie la poliţie. Tragedia putea fi evitată dacă i se făceau analize, dar asistenta a spus că nu are eprubetă pentru sânge. Reprezentanţii spitalului neagă tot.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 19:26

Vezi și

Bărbatul, care avea probleme cronice la inimă, a fost internat la cardiologie, iar medicul de gardă a cerut asistentelor să îi facă analize. Şi s-ar fi ajuns la moarte de om, plâng fiicele lui.

Andreea - fiica bărbatului: Un om venit pe picioarele lui, cu maşină personală, la spital, să-l luăm după câteva zile mort. Chiar nu este posibil aşa ceva.

Marina - fiica pacientului: A fost primit de o asistentă-şefă la care asistenta declară, este scris alb pe negru, că nu i s-au recoltat analize deoarece nu au avut eprubetă. Pentru că medicul dispune de eprubetă şi nu i s-au adus.

Cristiana Geormăneanu - purtător de cuvânt spital: S-a constat că în spital existau eprubete pentru recoltarea de probe biologice, aşa că informaţia nu este una care să corespundă cu realitatea.

Pe acelaşi subiect

Fiicele spun că şirul neregulilor este mai lung

Tatăl lor a primit tratament pentru insuficienţă cardiacă şi un anticoagulant, dar schema ar fi fost decisă de un medic rezident pe baza unor analize mai vechi.

Marina - fiica pacientului: S-a uitat în fişa de observaţie din septembrie, de la o ultimă externare, din care i-a dictat medicamentul Sintrom, un anticoagulant, din septembrie, deci, vă daţi seama, i-a dat anticoagulantul care era prescris cu o lună şi ceva în urmă. Pe baza acelui Sintrom, care nici măcar valoarea INR-ului nu o ştiau exactă, i s-a administrat Sintromul.

Reporter: Şi a ajuns în Terapie Intensivă?

Marina - fiica pacientului: Da, intoxicat cu anticoagulantul.

După două zile la Terapie Intensivă, corpul bărbatului a cedat. Pe fişa de primire la ATI scrie că avea şi pneumonie, pentru care nu a primit tratament cât a fost internat la cardiologie, trei zile.

Cristian Grigorescu - IPJ Dolj: În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Fiicele bărbatului care a murit la Terapie Intensivă şi-au pierdut şi mama, în urmă cu doi ani, tot pe un pat de spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lipsa unei eprubete ar fi dus la moartea unui pacient, la spitalul din Craiova. "Un om venit pe picioarele lui, să-l luăm după câteva zile mort?!"