Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Litoralul nu duce lipsă de turişti în weekend, ci de reguli

Tot mai mulţi turişti se întorc din vacanţa petrecută la mare şi află că au fost infectaţi cu noul coronavirus. Deşi, situaţia este gravă, iar cazurile noi apar într-una, litoralul nu duce lipsă de oaspeţi. Dacă ziua, plajele sunt neîncăpătoare, noaptea, marea de oameni se mută pe aleile înguste ale staţiunilor, în faţa cluburilor şi pe terase. 

de Andreea Filip

la 26.07.2020 , 21:16

  • Circa 100 de persoane au fost amendate pe litoral în acest weekend.
  • 500 de poliţişti monitorizează litoralul.

Litoralul pare că nu se linişteşte nicio clipă. Dimpotrivă, marea de turişti care umple ziua plajele se mută brusc pe aleile înguste, odată cu venirea serii.

În miez de noapte, în Mamaia, bass-ul cluburilor atrage mii de tineri ca un magnet. În faţa intrărilor, sunt cozi de zeci de metri, iar mult mai importantă decât protecţia este ţinuta provocatoare. 

În faţa unui local, poliţiştii au intervenit pentru dispersarea mulţimii, iar clubul a fost sancţionat cu 10.000 de lei. 

Vezi și

Pentru că nu au respectat regulile impuse de starea de alertă şi alt club, dar şi două terase au fost amendate cu 11.000 de lei. Sunt 500 de poliţişti care veghează în permanenţă la siguranţa turiştilor pe litoral. 

Şi totuşi, în Mamaia, noaptea de distracţie s-a terminat cu o bătaie generală între trei tineri băuţi. Unul dintre bărbaţi a ajuns la spital.

Aktug Nebahat, Brigada Specială: Acuza dureri de coaste şi era lovit la picior. Probabil a fost din club o altercaţie. Colegii mei erau la 200 de metri de ei şi s-au autosesizat. Două persoane, sancţionate cu amendă de 500 de lei fiecare şi o persoană sancţionată cu amendă de 200 de lei.

Şi Protecţia Consumatorului a dat sancţiuni pe bandă rulantă. O terasă din staţiunea Mamaia a fost închisă temporar de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Managerii au fost amendaţi cu 14.000 de lei şi au fost confiscate peste 20 de kilograme de carne de peşte.

Dincolo de riscuri, turiştii spun că nu au alte variante pentru o vacanţă în anul pandemiei. 

"Eu zic că măsurile au fost luate pe litoral, acum, depinde foarte mult şi de fiecare care-şi asumă venirea la mare şi cum văd şi ei distanţarea asta socială", spune o turistă.

În Eforie Nord, staţiunea căutată în special de familii, turiştii au uitat de reguli când a fost rost de distracţie. 

Aproximativ 100 de oameni care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au fost amendaţi pe litoral, doar în acest weekend.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Litoralul nu duce lipsă de turişti în weekend, ci de reguli