Antena Meniu Search
x

Curs valutar

5 oameni se zbat între viaţă şi moarte din cauza unui şofer de microbuz din Mureş, care era Live pe Facebook la volan (Video)

Cinci români au fost aproape de moarte, pe Autostrada Transilvania. Iar momentele dramatice au fost transmise, din nou, live pe Facebook. Chiar şoferul făcea transmisiunea. Conducea un microbuz cu români care se întorceau acasă, din străinătate.

de Redactia Observator

la 05.02.2019 , 21:31

Cinci români au fost aproape de moarte, pe Autostrada Transilvania. Iar momentele dramatice au fost transmise, din nou, live pe Facebook. Chiar şoferul făcea transmisiunea. Conducea un microbuz cu români care se întorceau acasă, din străinătate.

La ora 11:30, pe autostrada Transilvania, în apropiere de Sălicea, şoferul microbuzului transmite în direct pe o reţea de socializare o cursă care putea fi mortală. Patru oameni se aflau în maşina lui. 

Şoferul a pierdut controlul asupra volanului, s-a izbit cu putere de parapetele care despart sensurile de mers după care a fost proiectat într-un camion care circula pe banda I, iar mai apoi s-a răsturnat pe asfalt.

Vezi și

Microbuzul venea din Slovacia. Unde pasagerii şi şoferul au muncit în agricultură. Trei dintre ei mergeau acasă, în Orăştie. Al patrulea pasager e un profesor de şcoală gimnazială, vecin cu şoferul, într-o comună din Mureş. 

Marian Palaghe, primarul localităţii Ogra: Nu-i şofer de meserie. Deţine în proprietate două maşini, una e cea implicată în accident. 

conf. dr. Adela Golea, director medical Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca: Trei sunt la terapie intensivă, pe chirurgie I, intubaţi. Momentan, stabili hemodinamic şi respirator cu posibilitatea de complicaţii. Al patrulea pacient este internat pe secţia de chirurgie plastică cu multiple leziuni traumatice. Al cincilea dintre dânşii este internat pe secţia de neurochirurgie ATI.

În urmă cu mai puţin de un an, 9 români au murit după ce microbuzul în care se aflau, înmatriculat tot în judeţul Mureş, s-a izbit violent de un camion, pe un drum naţional din Ungaria. Şoferul era tot în live pe Facebook când a încercat o depăsire neregulamentară.

Imediat după tragedia transmisă în direct pe internet, Observator, Observator.TV şi Poliţia Română au iniţiat petiţia "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!", care a fost semnată de zeci de mii de oameni. Luna viitoare ar trebui să intre în dezbatere în Parlament proiectul de lege iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne şi Observator, care prevede sancţiuni mult mai dure pentru folosirea la volan, sub orice formă, a telefonului mobil sau a tabletei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » 5 oameni se zbat între viaţă şi moarte din cauza unui şofer de microbuz din Mureş, care era Live pe Facebook la volan (Video)