Antena Meniu Search
x

Live-urile la volan au schimbat Codul Rutier. Şoferii, sancţionaţi drastic dacă sunt prinși cu mâna pe telefon

Tragediile în trafic cauzate de live-urile la volan schimbă Codul Rutier. Şoferii vor fi sancţionaţi drastic dacă sunt prinşi în trafic cu mâna pe telefonul mobil, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern. Este rezultatul unui demers iniţiat încă din mai anul trecut de Observator şi Poliţia Română.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 20:11

Vezi și

Tragediile în trafic cauzate de live-urile la volan schimbă Codul Rutier. Şoferii vor fi sancţionaţi drastic dacă sunt prinşi în trafic cu mâna pe telefonul mobil, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern. Este rezultatul unui demers iniţiat încă din mai anul trecut de Observator şi Poliţia Română şi transformat astăzi în lege.

Viteză, alcool şi un live în timpul mersului. Cauzele care provoacă cele mai multe tragedii pe şosele au dus şi la nenorocirea din Tulceca. Deşi nu ţine el telefonul în mână, şoferul nu mai este atent la drum, ci la prietenul din spate, care este în direct pe Facebook. Patru vieţi au fost curmate fulgerător din cauza inconştienţei la volan.

Scenariul se repetă obsesiv de aproximativ doi ani, de când transmisiunile în direct pe reţelele de socializare au devenit o obişnuinţă şi printre şoferii români. Ca să oprească fenomenul, Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă care modifică legea rutieră.

Noua lege prevede sancţionarea şoferilor prinşi în trafic cu mâna pe telefonul mobil, pe aparatul foto, pe reportofon sau pe tableta. Practic, se interzice folosirea oricărui dispozitiv mobil cu funcţie de înregistrare ori redare foto, video şi text.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Amenda maximă este de 1160 de lei. Şoferii pot rămâne şi fără permis pentru 30 de zile dacă mai încalcă şi alte reguli în timp ce folosesc dispozitivele mobile.

În mai anul trecut, Observator şi Poliţia Română iniţiau petiţia STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii. Iniţiativa venea în urma unei alte tragedii: 9 români au murit în Ungaria, după ce şoferul microbuzului în care se aflau a intrat într-un TIR, în timpul unei transmisiuni în direct pe internet.

Legea îi vizează şi pe cei care conduc tramvaie, tractoare, mopede sau biciclete.

Noile reglementări vor intra în vigoare în cel mult 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Live-urile la volan au schimbat Codul Rutier. Şoferii, sancţionaţi drastic dacă sunt prinși cu mâna pe telefon