Antena Meniu Search
x

Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor după Covid

Tragedie în Iaşi, acolo unde o tânără de doar 32 de ani a murit în urma unor complicații după infecția cu COVID. Din cauza formei severe de boală, Liz Bulgariu, însărcinată în 7 luni, a născut mai repede pentru a-şi salva pruncul. Din păcate, tânăra s-a stins la scurt timp, lăsând în urmă un soț îndurerat, o fetiță de 2 ani și băiețelul abia venit pe lume.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.04.2021, 11:24

Este greu de descris în cuvinte suferința și durerea prin care trece familia Lizei Bulgariu, o tânără mămică din Iași, care a lăsat în urmă doi copii: o fetiță de 2 ani și băiețelul născut prin cezariană la 28 de săptămâni, care este încă în spital.

Liz s-a născut pe 8 martie 1989, în Botoşani, acolo unde a urmat şi şcoala gimnazială şi liceul. A venit la Iaşi să studieze pe băncile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza", iar în timpul studenţiei s-a îndrăgostit de Silviu, student la Facultatea de Informatică. În 2013, cei doi au decis să-și unească destinele și s-au căsătorit, iar în urmă cu doi ani s-a născut fetița lor, Sofia. 

Liz şi Silviu Bulgariu s-au căsătorit în 2013

Facebook

Liz și Silviu nu au renunțat la ideea de a deveni din nou părinți, așa că anul trecut, în plină pandemie, Liz a rămas din nou însărcinată, de data asta cu un băiețel. Din păcate, în timpul sarcinii, tânăra de 32 de ani s-a infectat cu noul coronavirus. 

Calvarul tinerei a început în jurul datei de 20 martie.

"Tânăra a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase. Starea era gravă, era COVID pozitiv. Pentru că era însărcinată, s-a decis să i se facă o radiografie în urma căreia a rezultat iniţial că plămânii erau afectaţi în proporţie de 50-60%", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU a Spitalului "Sfântul Spiridon" / SMURD Iaşi. 

Liz a născut prin cezariană un băiat de 1.900 de grame

Dată fiind starea Lizei, dar şi sarcina avansată, medicii au decis transferul la Maternitatea “Elena Doamna", singura unitate COVID pentru gravide.

După spusele medicilor de la Maternitatea "Elena Doamna", tânăra a dorit, în pofida stării în care se afla, să ducă sarcina până la sfârşit. Medicii însă i-au spus că este bine să nască prin cezariană, mai devreme, pentru că astfel dă o şansă pruncului.

Astfel, Liz Bulgariu a născut prin cezariană, un băiat de 1.900 de grame. Eduard a venit pe lume la 28 de săptămâni şi a ieşit negativ la testul RT PCR de Covid. Imediat, micuţul a fost transferat la Secţia de Neonatologie de la Maternitatea "Cuza Vodă".

După naştere, Liz a fost transferată înapoi la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. 

"După ce a născut, a fost transferată înapoi la noi, la ATI. Iniţial, sarcina a permis să îi facem doar o radiografie la plămâni pentru că era însărcinată. Ulterior, după naştere, i-am făcut un CT (computer tomograf). Rezultatul a fost înfiorător. Fără boli, un om care era perfect înainte de COVID, acum avea plămânii afectaţi 90%. Plămânii ei, fără a avea o boală asociată, la doar 32 de ani, erau o cicatrice enormă, ca după o arsură. A făcut hidropneumotorax, ruptură de pleură, şi altele. Au fost afectate toate organele într-un ritm extrem de alert", a spus Diana Cimpoeşu, potrivit Ziarul de Iaşi.

Marţi, 6 aprilie, Liz Bulgariu s-a stins din viaţă, lăsând în urmă un soț îndurerat, Silviu, o fetiță de 2 ani, Sofia, și băiețelul născut prematur, Eduard, care este încă în spital.

Liz Bulgariu a murit la 32 de ani

Facebook

Tânăra mămică, plânsă de familie şi prieteni

Familia, prietenii, apropiaţii şi toţi cei care au cunoscut-o pe Liz sunt în stare de şoc. Pe reţelele de socializare curg zeci de mesaje de condoleanţe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Domnul să aibă milă și să vă întărească inima , să nu vă lăsați doborâți de durere. Cu toții vom merge pe aceeași cale, cu toți într-o zi vom pleca de pe acest Pământ. Dar Domnul să fie cu voi in fiecare zi ,și să vă aline inima in aceste zile".

"Dumnezeu sa va mangaie si sa va întărească in aceste momente grele!Dumnezeu sa isi arate dragostea Lui de Tata peste voi toti si peste copilasi! Îmi place".

"În fata unei asemenea dureri cuvintele parca nu mai fac sens... Doar Dumnezeu poate sa mângâie, sa aline și sa întărească sufletele atât de greu încercate... Ne rugam sa o facă. Condoleanțe!".

Astăzi, Liz Bulgariu va fi condusă pe ultimul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor după Covid