Antena Meniu Search
x

Video Localnicii unei comune din Mureş, terorizaţi de urşi. Animalele îi "vizitează" aproape în fiecare seară: "A tras-o jos acolo-n ie, numai coastele au mai rămas"

O localitate din judeţul Mureş trăieşte de câteva zile sub terorea urşilor. Sălbăticiunea vine noaptea în căutare de hrană şi lasă în urma lui pagube uriaşe în gospodării, de la garduri distruse, la oi mâncate. Localnicii sunt îngroziţi, iar primarul a promis că va chema jandarmii să alunge animalele sălbatice. 

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 09:05

Vezi și

În localitatea Toaca din comuna Hodac, ursul face legea. Flămânde, sălbăticiunile coboară noaptea în sat şi mănâncă tot ce prind în cale.

Păgubită: A venit ursul şi s-a băgat pe geam şi a luat o oaie. Prima dată a pus mâna pe una, a scăpat-o şi a luat-o pe cealaltă şi a tras-o jos acolo-n ie. Şi-a mâncat-o, numai coastele au mai rămas.

Păgubit: Am avut vreo câteva nuci, nu le-am mâncat, acolo unde-s lemnele la câine, a mâncat nucile. Şi vreo doi cucuruzi să punem aici, în grădinuţă, pe margine, să fierbem şi noi să frigem vreun cucuruz, şi pe ăia ni i-a mâncat.

Oamenii trăiesc în teroare şi se tem în fiecare clipă pentru vieţile lor.

Păgubit: Cum să nu mă tem, măi, oameni buni, mă, animal sălbatic, că nu ne înţelegem noi, care suntem oameni pământeni şi nu ne înţelegem bine, dar cu animal sălbatic să te înţelegi?

Păgubită: Te temi să mai ieşi din casă, afară. Ne mănâncă ursul aici, acasă.

Reporter: Cum era ursul, era mare?

Păgubită: Mare, mare era ursul. Mare, foarte mare. 

Neputincioşi, oamenii cer cu disperare ajutorul autorităţilor.

Păgubită: Nu se mai poate de asta. Nu ia nimeni nicio măsură. Am anunţat autorităţile, da` păi, au zis că vin pe seară, a zis domn primar că trimite pe seara să sperie ursul.

În celălalt capăt al județului, în localitatea Valea Izvoarelor, camerele de supraveghere au surprins un urs care se plimba nestingherit pe şosea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Localnicii unei comune din Mureş, terorizaţi de urşi. Animalele îi "vizitează" aproape în fiecare seară: "A tras-o jos acolo-n ie, numai coastele au mai rămas"