Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lorena s-a apucat de echitaţie în urmă cu un an şi jumătate, după ce a primit un cal cadou de la părinţi. Cât costă un echipament complet pentru acest sport

Echitația câștigă din ce în ce mai mulți adepți în România, fiind apreciată nu doar ca sport, ci și ca o formă de recreere. Deși la prima vedere poate părea simplă, călăria este un sport extrem de solicitant și complex, care poate fi practicat atât la nivel recreativ, cât și competițional. Însă, aici nu este vorba doar despre forță, ci și o bună coordonare, o atenție sporită, dar si o formă fizică bună.

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 08:53

Călăria este un sport potrivit pentru toate vârstele, cu nenumărate beneficii. Cei care vor să se apuce de echitaţie, trebuie să ştie că există un criteriu esenţial. să le placă animalele.

"Prima dată şi prima dată ne urcăm pe căluţ, îl mângâiem, vorbim cu el, ca să nu avem o teamă de el. Ca să învăţăm uşor, uşor trapul", spune Sorin Dursan - instructor de echitație.

Dacă sunteți printre cei ce doresc să se apuce de echitație, ar fi indicat să începeți prin a vă achiziționa cizme de călărie, jambiere și o tocă.

Vezi și

Cât costă un echipament complet pentru echitaţie

Pe acelaşi subiect

Lorena practică acest sport de un an şi jumătate, iar pe Cezar l-a primit cadou de la părinți când a intrat la liceu.

"Echipamentul calului e format din frâu, care are mai multe părţi, cea mai importantă fiind zăbala. Cu zăbala controlezi calul stânga, dreapta. Nu la toţi caii sunt obligatorii protecţiile pentru picioare. El e cal de sărituri, sare peste obstacole şi sunt ca să-l protejeze", spune ea.

Echitația implică multă responsabilitate, dar și costuri pe măsură. Un echipament complet poate costa până la 4.000 de lei, la care se adaugă costul orelor de antrenament. Pentru cei care dețin propriul cal, cheltuielile de întreținere pornesc de la 1.800 de lei pe lună.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Evenimente » Lorena s-a apucat de echitaţie în urmă cu un an şi jumătate, după ce a primit un cal cadou de la părinţi. Cât costă un echipament complet pentru acest sport