Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Au început lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti: 'Prima autostradă care străpunge Carpaţii'

Compania care a câştigat contractul de proiectare şi execuţia pentru autostrada Sibiu-Piteşti a început, astăzi, lucrările pentru 'prima autostradă care străpunge Carpaţii'.

de Alin Tarnovschi

la 16.10.2019 , 10:30

Au început lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti: 'Prima autostradă care străpunge Carpaţii' Au început lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti: 'Prima autostradă care străpunge Carpaţii' - news.ro

Compania care a câştigat contractul de proiectare şi execuţia pentru autostrada Sibiu-Piteşti a început, astăzi, lucrările pentru 'prima autostradă care străpunge Carpaţii'.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, în această dimineaţă, că pe autostrada cea mai aşteptată de români, Sibiu-Piteşti, lucrările au început.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost semnat în aprilie 2019.

Articolul continuă după reclamă

Compania care a câştigat licitaţia este Porr Construct, iar potrivit ministrului Cuc proiectarea a fost finalizată cu 5 luni mai repede, motiv pentru care şi perioada de execuţie ar trebui să fie scurtată.

"Prima autostradă care străpunge Carpații, a început. Este un proiect foarte important pentru români, dar și pentru mine, deoarece în primul mandat am lansat acest proiect major de infrastructură și iată că acum construcția acestei autostrăzi nu mai poate fi oprită", a declarat Răzvan Cuc.

Până în prezent, constructorul a reuşit să finalizeze drumurile tehnologice, iar acum lucrează la realizarea platformelor pentru execuţia fundaţiilor indirecte.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Au început lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti: 'Prima autostradă care străpunge Carpaţii'