Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban a făcut un apel la responsabilitate: "Suntem într-un moment de cumpănă. Ar fi păcat de tot efortul nostru"

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de la Palatul Victoria, în ziua cu cea mai mare creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. "Am încredere că fiecare român va înțelege acest moment de cumpănă", a transmis prim-ministrul, care a precizat că Guvernul pe care îl conduce nu dorește să impună noi restricții.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 08.07.2020, 19:32

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban, declarație de presă la Palatul Victoria, 8 iulie 2020 - Guvernul României
  • Orban: Numărul celor care nu respectă regulile a crescut
  • Record de cazuri noi de coronavirus în România: 555, în doar 24 de ore

Orban a fost de părere că, deși majoritatea românilor au respectat restricțiile din ultimele luni, au existat campanii organizate ce au avut ca scop să determine cetățenii "să nu creadă în virus, să nu respecte regulile, să ignore pericolul".

Premierul a declarat că Guvernul nu dorește impunerea unor noi măsuri restrictive, însă va lua orice măsură este necesară, la nevoie.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

- Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu Covid-19, 555 de cetățeni români care în urmă diagnosticării au fost declarați pozitivi. În ultimele patru săptămâni am înregistrat o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Deși spre deosebire de alte țări România, guvernul pe care îl conduc, a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricțiilor, de introducere a măsurilor de relaxare, odată cu deschiderea activităților care au fost sub restricțoi, că urmare a acestei intreactiuni între oameni, am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. 

- Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creșteri în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie alături de toate celelalte autorități care sunt implicate în lupta anti-Covid. De fiecare dată când a fost necesar am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea și viața românilor.

- Astăzi transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne aflăm.

- Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți în lupta contra coronavirusului.

- Vreau să transmit un mesaj, doar guvernul, doar autoritățile, singure, nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil din partea liderilor politici. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că aceste companii sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară.

- Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească.

- De la începutul epidemiei împreună cetățenii români, autoritățile, au făcut eforturi fără precedent, au suportat privațiuni și s-au implicat responsabil. Ar fi păcat de tot efortul nostru, dacă acum când suntem în pericol solidaritatea, respectul față de semeni, nu revin în comportamentul comun. 

- Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut că scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte regulile, să ignore pericolul, și din păcate aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. Ar fi păcat că atunci când o majoritate a societății respectă regulile să nu acționăm contra acelor care au făcut propagandă.

- Vreau să spun din capul locului că Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, și așa economia românească, și nu numai cea românească, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotriva, am pus la punct un plan economic care are că scop să asigure o revenire cât mai rapid a economiei la normalitate.

- Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, vreau să spun clar: dacă va fi nevoie vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea și viață românilor.

- Închei prin a transmite un mesaj către fiecare român: virusul nu iartă pe nimeni, nu iartă nici pe aceia care nu cred în existența virusului. Dacă cineva ignoră regulile, neglijează și se expune îmbolnăvirii, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, îi pune în pericol pe cei dragi, rude, prieteni, colegi.

- Am încredere că fiecare român va înțelege acest moment de cumpănă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban a făcut un apel la responsabilitate: "Suntem într-un moment de cumpănă. Ar fi păcat de tot efortul nostru"