Meniu
Search
x

Video Ludovic Orban, după votul favorabil pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: "Un deznodământ corect şi drept pentru România"

Camera Deputaţilor şi Senatul au decis să dea vot favorabil proiectului PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, după ce Comisia pentru statut a adoptat raportul de admitere.

De Cristian Ionescu la 17.02.2021, 18:04

Orban consideră votul un deznodământ corect

După votul favorabil, Ludovic Orban a afirmat că Legislativul are acum ocazia, odată cu votarea eliminării acestor indemnizaţii să arate că "legile trebuie făcute pentru cetăţeni şi nu pentru privilegiaţi".

Ludovic Orban: "Voinţa actualei coaliţii a fost determinantă în adoptarea acestui proiect. Pensiile speciale au fost introduse în 2015, de o majoritate parlamentară formată din PSD, UNPR şi ALDE, în legislatura trecută, în care PSD a avut aproape 50% din Parlament, deşi PNL şi partenerii noştri de coaliţie am depus proiectul de lege pentru a opri plata pensiilor speciale pentru parlamentari, majoritatea nici măcar nu le-a trimis pentru raport către Comisia de Statut.Dacă nu exista voinţa actualei coaliţii, în special a PNL şi al aliantei USR PLUS, astăzi nu s-ar fi ajuns la acest deznodământ corect şi drept pentru România".

Au fost 357 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă", iar 30 de parlamentari prezenţi nu au votat.

Singurii parlamentari care s-au abţinut au fost cei de la UDMR.

Ciolacu cere eliminarea tuturor pensiilor speciale

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pentru PNL şi USR-PLUS după ce Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

"Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze şi să se afunde în proceduri... Odată modificat Statutul deputaţilor şi senatorilor, pe Cîţu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale. Am un singur mesaj pentru PNL şi USR-PLUS: veniţi odată cu bugetul! S-a terminat cu scamatoriile şi inventarea de motive. Toţi românii aşteaptă respectarea promisiunilor făcute în campanie şi pe care acum le încălcaţi pe bandă rulantă: pensiile, voucherele de vacanţă, gratuităţile pentru studenţi, sprijinul pentru mediul de afaceri românesc!"

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ludovic Orban, după votul favorabil pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: "Un deznodământ corect şi drept pentru România"