Antena Meniu Search
x

Luni de zile, clujenii au cerut o linie de autobuz spre aeroport. Acum, însă, circulă aproape gol. Care este explicaţia

Vrem o ţară ca afară, dar suntem prea comozi pentru asta. După ce luni la rând clujenii au cerut o linie de autobuz care să aibă staţia în incinta aeroportului iar autorităţile s-au conformat, mijlocul de transport în comun circulă aproape gol. Rare sunt orele în care sunt ocupate mai mult de 5-6 scaune, în timp ce parcarea aeroportului e plină ochi de maşini. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 06.03.2024, 08:58

Vezi și

Linia expres a fost înfiinţată în urmă cu 10 luni, la cererea călătorilor, care până atunci erau nevoiţi să iasă din aeroport pentru a găsi un autobuz.

Alex Prunean, reporter Observator: Autobuzul, întotdeauna electric, pleacă spre aeoport la fiecare 30 de minute din stația Mihai Viteazu, cea mai aglomerată din oraș. Chiar și așa, aglomerația rămâne la ușă, pentru că după cum vedeți, în autobuz suntem doar noi, iar pe traseu mai face doar două opriri, însă, de foarte multe ori, fără folos.

Faptul că circulă aproape gol e un avantaj pentru cei care îl folosesc, pentru că stau mai comod, spun ei.

Călătoare: E foarte rapid. Îmi place ca nu opreste in toate statiile.

Biletul costă 6 lei, mai scump decât cel normal, dar în acest fel compania de transport a vrut să evite folosirea abuzivă de către cei care nu merg la aeroport. Undeva pare însă că s-a greşit, având în vedere interesul scăzut.

Alex Prunean, reporter Observator: Din aeroport, autobuzul pornește din fața terminaului plecări, la doar câțiva pași de ușa de la intrare. Pentru o persoană aflată pentru prima dată la Cluj nu prea este o opțiune, pentru că nu există un marcaj care să o ducă până în stație, și nici măcar informații în mai multe limbi. Sunt disponibile abia după scanarea unui cod QR.

Prima cursă este la 4 dimineaţa, pentru a fi sincronizată cu primele zboruri, dar, de cele mai multe ori, şoferii se trezesc cu noaptea-n cap pentru a călători singuri.

Şofer: Nu prea vine lumea.

Reporter: De ce credeti ca oamenii aleg totusi sa mearga cu masina?

Şofer: Parcarea e plină tot timpul. Nu ştiu, nu pot să-mi dau seama.

Reporter: Din comoditate?

Şofer: Din comoditate, da.

Unii dintre pasageri nici nu ştiau de noua linie expres

În tot acest timp, maşina personală sau taxiul par să fie varianta preferată de pasageri. Unii dintre ei nici nu ştiau de noua linie expres.

Localnică: Nu, n-am folosit-o încă.

Reporter: Nu ştiai de ea?

Localnică: Nu, chiar nu ştiam de ea.

Anul trecut, de pe aeroportul din Cluj au zburat peste 3 milioane de pasageri. Nici trenul dintre Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord nu e mai aglomerat, fiind chiar gol la anumite ore. Începand de ieri, biletul poate fi cumpărat şi prin SMS cu doar 1,2 euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Luni de zile, clujenii au cerut o linie de autobuz spre aeroport. Acum, însă, circulă aproape gol. Care este explicaţia