Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lupte grele şi şpăgi de mii de euro pentru un loc de veci în Bucureşti. Cimitirul Bellu, preţuri de "lux" de până la 30.000 de euro

Afaceri din durere. Procurorii DNA au date că locurile în cimitir s-au vândut cu mii de euro în pandemie. Chiar şi aşa practica ilegală continuă după cum au descoperit reporterii Observator, într un material cu camera ascunsă.

de Redactia Observator

la 12.11.2021 , 19:31

La sfârşitul lunii august, într-un material exclusiv, Observator arăta cum se fac afaceri cu locurile de veci din Bucureşti, cu cât se vând oline dar şi cum se negociază la cimitir, direct cu groparii. La două luni de la acel moment, au intrat procurorii DNA pe fir, au date că angajaţi ai administraţiei cimitirelor şi crematoriilor din Bucureşti ar fi cerut în pandemie mii de eruo pentru un loc de veci.

În ciuda anchetei DNA, locurile de veci se vând în continuare ilegal

Dosarul instrumentat de procurorii DNA vizează infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită. În perioada următoare, 10 persoane vor fi audiate. Vorbim de suspecţi şi de martori. Ancheta DNA nu tulbură însă afacerile ilegale din cimitire. În Cimitirul Parohial Cărămidarii de Jos din Sectorul 4, locurile de veci se vând în continuare ilegal.

Vezi și

Reporter: Caut şi eu un loc.

Pe acelaşi subiect

Angajat cimitir: Este, la pământ.

Reporter: Ce înseamnă asta?

Angajat cimitir: Nu e criptă, e pământ. A făcut deshumare, a luat osemintele şi le-a mutat în alt cimitir. 

Bucata de pământ cotă o mică avere iar preotul paroh este cel care parafează tranzacţia, chiar dacă, legal vorbind, locurile de veci nu se vând.

Angajat cimitir: I-am spus lu doamna că e 150 de milioane. În afară de banii ăştia, pe care îi daţi lu doamna, mai trebuie să plătiţi la preot o taxă de 4.000 de lei. 19.000 de lei. Ea vine cu actul de concesiune, dumneavoastră cu buletinul, mergeţi la preot şi faceţi o cerere că ea cedează dumneavoastră. Nu vă trebuie nimic de la notar.

La Cimitirul Progresul I preţurile sunt mult mai mici. Şi aici, tot preotul este cel care se ocupă de tot.

Localnic: Dacă nici acolo nu mai avem loc să ne ducem

Localnic: Nu mai avem loc unde să mai punem morţii. Soluţiile sunt să ardă morţii. 

Reporter: Aveţi un loc de veci?

Localnic: Cum să nu.

Reporter: Când l-aţi luat?

Localnic: Acum 10 ani.

Reporter: Cât aţi dat pe el?

Localnic: 8.000, euro

Reporter: La cimitir privat?

Localnic: La cimitir public, doamnă, la Cimitirul Reînvierea. L-am cumpărat.

Online, oferta este mult mai generoasă dar şi preţurile mult mai mari. Un loc în Cimitirul Bellu poate ajunge şi la 30.000 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
L-aţi întrebat pe ChatGPT ce cadou să cumpăraţi de sărbători celor dragi?
Observator » Evenimente » Lupte grele şi şpăgi de mii de euro pentru un loc de veci în Bucureşti. Cimitirul Bellu, preţuri de "lux" de până la 30.000 de euro