Antena Meniu Search
x

MAE, avertisment pentru românii care vor să plece în străinătate: „Zborurile pot fi anulate”

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să renunțe la călătoriile neesențiale în străinătate și să aibă în vedere că anumite țări pot fi incluse pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat, prin urmare zborurile către, ori dinspre acestea să fie anulate. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.08.2020, 09:17

  • MAE atrage atenția că lista țărilor cu risc epidemiologic este actualizată săptămânal.
  • Astfel, românii care și-au programat vacanțe în străinătate pot avea de suferit ca urmare a anulării zborurilor către, ori dinspre țările vizate de restricții.

”Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2", se arată într-un comunicat MAE.

Ministerul reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și cea a constituirii și actualizării periodice a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România.

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, MAE le recomandă românilor aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.

Lista țărilor din "zona galbenă"

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Lista a intrat în vigoare de la data de 18.08.2020 ora 0:00 și cuprinde 38 de țări/regiuni în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România.

În zona galbenă (carantină 14 zile) sunt următoarele ţări:

Aruba, Insulele Turks și Caicos, Sint Maarten, Panama, Maldive, Bahrain, Peru, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Columbia, Insulele Feroe, Brazilia, Puerto Rico, Israel, Statele Unite ale Americii, Suriname, Argentina, Kuweit, Costa Rica, Bolivia, Kosovo, Bahamas, Chile, Qatar, Africa de Sud, Republica Dominicană, Kazahstan, Capul Verde, Muntenegru, Luxembourg, Palestina, Republica Moldova, Irak, Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor, Bosnia și Herțegovina, Belize, Malta, Guam și Eswatini.

Lista țărilor din „zona galbenă” a fost actualizată
Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » MAE, avertisment pentru românii care vor să plece în străinătate: „Zborurile pot fi anulate”