Antena Meniu Search
x

MAE a confirmat: Român mort în urma atacului armat din Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat faptul că un cetățean român a murit în urma atacului armat produs în orașul Hanau din Germania. Tânărul are 22 de ani și este din județul Giurgiu.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.02.2020, 01:21

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat faptul că un cetățean român a murit în urma atacului armat produs în orașul Hanau din Germania. Tânărul are 22 de ani și este din județul Giurgiu.

"În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă", a transmis MAE.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a asigurat că repatrierea va fi realizată prin fondul pentru situații de urgență.

Român de 22 de ani, mort fără vină în Germania

Românul mort în atacul armat din Hanau, landul Hessa, este un tânăr de 22 de ani din localitatea Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Familia bărbatului a fost anunțată de autorități, chiar primarul din Adunații Copceni fiind cel care a confirmat decesul și care a precizat că mașina acestuia a fost pur și simplu ciuruită de atacator.

Potrivit edilului, tânărul, care trăia de peste patru ani în Germania, a fost la locul și la momentul nepotrivit. Se ducea la un magazin atunci când a fost secerat de gloanțe.

Presa germană anunța că o româncă, mamă a doi copii și însărcinată, ar fi murit

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung anunța joi seara, citând martori, că o femeie de 35 de ani, mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea, ar fi cetățeanul român ucis de germanul care a luat arma și a început să tragă asupra unor baruri cu specific arab.

Potrivit publicației germane, familia victimei ar fi stat ore întregi lângă cordonul de poliție, așteptând să-i vadă trupul, însă agenții nu au permis accesul în locația în care a avut loc măcelul.

Atac armat în Germania

(Localnicii au aprins lumânări pentru victime după masacrul produs de extremistul german)

Informația a fost diseminată de mai multe site-uri locale din Germania, însă neconfirmată de autoritățile române.

Atacatorul ar fi avut motivații rasiste

Principalul suspect în cazul atacului armat din Hanau este un bărbat de 43 de ani, cu înclinații de extremă-dreapta, care ar fi avut motivații rasiste. Aceasta a fost găsit mort în locuința sa din Hanau, lângă un alt trup neînsuflețit.

Potrivit Deutsche Welle, anchetatorii bănuiesc că suspectul, care avea un permis de armă din 2013, și-a împușcat mama înainte de a se sinucide.

 Român mort în urma atacului armat din Hasau, Germania

(Forțele speciale germane au împânzit zona, imediat după măcel)

"Este un atac hidos și laș", a declarat prim-ministrul statului Brandenburg, în cursul zilei de joi. "Nu vom tolera ca ura, rasismul și violența să ne afecteze viața. Plângem vecinii, prietenii, colegii și aceste ființe apropiate nouă", a mai spus oficialul.

Angela Merkel: "Rasismul este o otravă"

Liderii germani au condamnat în mod ferm atacul armat de miercuri seara și au promis să vor lupta împotriva acelora care vor diviza societatea pe criterii etnice. 

Cancelarul german Angela Merkel

Într-un discurs susținut joi în Berlin, Angela Merkel a avut o poziție fermă. "Totul va fi făcut pentru a investiga circumstanțele acestor teribile crime", a declarat cancelarul german. 

Merkel a continuat, pe un ton considerat atipic: "Rasismul este o otravă. Ura este o otravă".

Și ministrul de Interne al Germaniei a avut o poziție similară. "Este important să clarificăm fondul acum și să dezbatem la nivel politic, ce fel de otravă produce ceea ce am văzut în societatea noastră?", a afirmat Annegret Kramp-Karrenbauer.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » MAE a confirmat: Român mort în urma atacului armat din Germania