Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Israelul susţine că l-a ucis pe liderul Hezbollah, Muhsin Shukr, după atacul din Beirut. Surse din interiorul grupării neagă

Orientul Mijlociu stă din nou pe un butoi cu pulbere. Israelul a atacat seara trecută Beirutul ca răspuns în urma atacului în care au murit 12 copii. Ţinta a fost un comandant al grupării Hezbollah, dar nu a fost singura victimă. Doi copii şi o femeie şi-au pierdut, de asemenea, viaţa. Sâmbătă seara, o rachetă a lovit un teren de fotbal din Înălţimile Golan, iar armata israeliană a îndreptat imediat degetul către Hezbollah. Gruparea a negat însă orice implicare.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 08:44

Un nor uriaş de fum s-a ridicat deasupra suburbiilor sudice ale capitalei libaneze. Totul vine ca un răspuns promis de Israel încă de acum trei zile când a avut loc atacul din Înălţimile Golan. Ţinta de aseară a fost un comandat de rang înalt al Hezbollah, mâna dreaptă a liderului grupării teroriste.

"Fuad Shukr a fost comandantul responsabil pentru masacrul din Majdal Shams în care 12 copii au fost ucişi după ce Hezbollah a lansat o rachetă Falaq-1, de fabricaţie iraniană, asupra unui teren de fotbal din nordul Israelului", a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Armata israeliană susţine că l-a ucis pe comandant, însă gruparea sa nu i-a confirmat momentan decesul. Mai multe voci spun chiar că ar fi supravieţuit. Fuad Shukr, cunoscut şi sub numele de Hajj Mohsin, era responsabil de planificarea şi conducerea operaţiunilor pe timp de război. Pe capul său s-a pus o recompensă de 5 milioane de dolari pentru un rolul său în bombardarea unei baze navale americane din Beirut în anul 1983. 241 de oameni au murit atunci.

Vezi și

Atacul Israelului a generat un val de reacţii internaţionale

Pe acelaşi subiect

"Agresiunea continuă a grupării Hezbollah şi atacurile brutale îi trag pe oamenii din Liban şi pe toţi cei din Orientul Mijlociu într-o escaladare mai mare. Deşi preferăm să rezolvăm lucrurile fără un război, armata israeliană este pregătită pentru orice scenariu", spune Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Atacul a generat o serie de reacţii la nivel internaţional. Naţiunile Unite se declară îngrijorate de violenţele care au dus şi la uciderea civililor, iar oficialii americani susţin dreptul Israelului la apărare. "Susţin, fără echivoc, dreptul Israelului să rămână în siguranţă şi să-şi apere securitatea. Toate acestea fiind spuse, trebuie să lucrăm, în continuare, la găsirea unei soluţii diplomatice pentru a pune capăt acestor atacuri", este mesjaul transmis de Kamala Harris.

Sâmbătă seara, 12 copii au murit şi mai mulţi au fost răniţi după ce un teren de fotbal din zona Înălţimilor Golan a fost lovit de o rachetă. Gruparea Hezbollah a negat tot timpul orice fel de responsabilitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Israelul susţine că l-a ucis pe liderul Hezbollah, Muhsin Shukr, după atacul din Beirut. Surse din interiorul grupării neagă