Antena Meniu Search
x

Conducerea MAI cere demisia rectorului și prorectorului Academiei de Poliţie

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) solicită rectorului şi prorectorului Academiei de Poliţie, aflați sub control judiciar pentru instigare la șantaj, să demisioneze de la conducerea instituției.

de Redactia Observator

la 24.05.2019, 12:45

Dosar de șantaj
MAI cere demisia rectorului și prorectorului Academiei de Poliţie, aflați sub control judiciar într-un dosar al DNA - academiadepolitie.ro

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) solicită rectorului şi prorectorului Academiei de Poliţie, aflați sub control judiciar pentru instigare la șantaj, să demisioneze de la conducerea instituției.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de punere în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, şi prorectorul Marcoci Petrică-Mihail. În aceste condiţii, comanda Academiei de Poliţie va fi asigurată până la împuternicirea unui nou rector şi a unui nou prorector de către prorectorul Veronica Stoica”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa citată a precizat că, în conformitate cu art. 2721 alin. 2 din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail vor fi puşi la dispoziţie.

Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetaţi şi la prejudiciul de imagine adus instituţiei, precum şi la calitatea şi conduita impuse de lege pentru poliţişti, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofiţeri să-şi prezinte cererile de demisie. Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcţie se poate lua prin vot de către Senatul universităţii. O analiză a situaţiei create la nivelul Academiei de Poliţie este aşteptată şi din partea Senatului universităţii”, se mai arată în comunicatul MAI.

MAI: "Toleranță zero" la șantaj

MAI condamnă ”orice act de intimidare sau de ameninţare din partea vreunui angajat al ministerului şi îşi exprimă toleranţa zero faţă de astfel de fapte”.

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate ale Poliţiei Române, a colaborat cu DNA în acest caz încă de la primirea sesizării depuse de jurnalistul ameninţat şi va acorda în continuare sprijin procurorilor pentru finalizarea cazului”, au mai transmis oficialii Ministerului.

Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci, au fost plasaţi sub control judiciar de către DNA pentru instigare la şantaj. Cei doi au determinat un angajat al instituţiei să-i remită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Conducerea MAI cere demisia rectorului și prorectorului Academiei de Poliţie