Antena Meniu Search
x

Video MAI trimite Corpul de Control la IPJ Constanța, după ce Vlad Pascu nu a fost testat de droguri, deși le avea în mașină: "Să mă asigur că este lămurit întregul adevăr"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 18:01

Vlad Pascu accident 2 Mai
Cătălin Predoiu a ordonat un "control complet" după tragedia de la 2 Mai: "Să mă asigur că este lămurit întreg adevărul"

"Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet şi întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii. În acest scop, am dispus, în limita competenţelor ca ministru al Afacerilor Interne, un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, pentru a crea cadrul juridic profesional şi desfăşura expertiza necesară pentru investigarea minuţioasă întregului de evenimente", a anunţat Cătălin Predoiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"După zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al instituțiilor și al societății. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI", spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Pe acelaşi subiect

"Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet, inclusiv și mai ales structurile specializate, să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate. Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forțele și instituțiile statului a traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate", a declarat, luni, Cătălin Predoiu.

Sancționarea consumatorilor și posesorilor de droguri este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, mai spune Predoiu, "dar dimensiunea esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori și a rețelelor de crimă organizată".

"Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi în jurul traficului de droguri. Aceasta este o prioritate declarată a ministerului. Tragicul accident de la Vama Veche nu ne decât un argument în plus. (...) Ceea ce se impune acum, cât nu este târziu pentru noi, ca societate, este acțiunea concertată, acțiunea practică, concretă a instituțiilor statului cu lupta cu drogurile, traficul de persoane și crima organizată. (...) Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al tuturor instituțiilor, de la Parlament, până la Justiție, al întregii societăți românești. Voi arunca în această luptă toate forțele cu competențe legale din Ministerul Afacerilor Interne", a adăugat ministrul de Interne.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în localitatea 2 Mai.

De ce nu l-au testat poliţiştii cu drugtest pe Vlad Pascu

Poliţistii au recunoscut că l-au oprit în trafic pe şoferul care a provocat accidentul din 2 Mai cu câteva ore înainte de tragedie când au descoperit pastile şi un joint în masină, însă i-au făcut doar alcooltest, nu şi drugtest şi l-au lăsat să plece de la sediul Poliției din Vama Veche. De ce?

Explicaţia ar fi că poliţiştii din Vama Veche nu au drugtest iar tânărul nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, prin urmare nu a fost supus unor teste specifice.

Tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de tragedie în noaptea de 19 august. În autoturism au fost găsite droguri: pastile şi joint.  Vlad Pascu a fost testat doar cu etilotestul apoi a plecat în jurul orei 4.30 de la secția de poliție către Vama Veche unde, potrivit poliţiştilor, a consumat alte droguri iar apoi la ora 5:25 a comis tragedia din 2 Mai. 

Cine este Vlad Pascu

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a fost identificat drept autorul accidentului soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea altor trei. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar. Tatăl băiatului este pasionat de maşini. Fotografiile de pe contul de Instagram al băiatului îl prezintă cu diverse vestimentaţii, despre care lasă să se înţeleagă că sunt de firmă, sau urcat pe o maşină de teren, în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. El apare şi cu un tricou pe care scrie "Drugs are my life", în condiţiile în care probele prelevate imediat după accident indicau că era sub influenţa mai multor tipuri de droguri.

Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an. Avocata sa, Luminiţa Popescu, a declarat că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată, Vlad Pascu a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar și l-au iertat pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri. Tânărul ar fi avut probleme mult mai grave cu stupefiantele. Potrivit unor surse din anchetă, băiatul fura din casă pentru a-și cumpăra droguri. Pentru a-l speria, părinții l-ar fi dat pe mâna ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

Potrivit acelorași surse, în iunie 2021, Vlad Pascu a ajuns la spital, unde a fost internat cu intoxicație cu canabis și cocaină. Sâmbătă, testele au arătat că înainte să urce la volan și să provoace accidentul mortal, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » MAI trimite Corpul de Control la IPJ Constanța, după ce Vlad Pascu nu a fost testat de droguri, deși le avea în mașină: "Să mă asigur că este lămurit întregul adevăr"