Antena Meniu Search
x

Video Tatăl fetei ucise în accidentul de la 2 Mai, răpus de durere, îşi aduce fiica acasă într-un coşciug. Pentru Roberta a fost prima dată la mare, însă şi ultima

Părinţii tinerilor morţi în accidentul din 2 Mai cer pedepeasa maximă pentru şoferul drogat şi fac dezvăluiri cutremurătoare. Tatăl băiatului ucis nu l-a lăsat să plece cu maşina la mare pentru că i s-a părut foarte periculos. Iar tatăl fetei mărturiseşte că se pregătea să-i cumpere o maşină, dar acum i-a luat un loc de veci. Tot el spune că a aflat de la pompe funebre, şi nu de la poliţie de tragedie. Între timp, şoferul drogat a fost arestat pentru 30 de zile. Atenţie, detaiile şi imaginile au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 20.08.2023, 19:30

Vezi și

Răpus de durere, tatăl Robertei a venit să-şi ia fiica acasă într-un coşgiuc. Fata de 20 ani este una din cele două victime ale şoferului drogat, care a spulberat un grup de 8 tineri pe drumul ce leagă Vama Veche de 2 Mai. 

Familiile celor doi tineri cer dreptate

Cătălin Ştefan Dragomir, tată Robertei: Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci. Am fost să o recunosc... nici pe soţie nu am lăsat-o să o vadă, nici pe bunica. Nu mai e copilul meu. Nu-mi doresc nimic de la oamenii ăştia, de părinţii lui decât să sufere şi ei, cum suferim noi. Atât şi nimic mai mult, puşcărie să facă băiatul. 

Roberta era studentă la Geografie şi avea bursă. Era prima dată la mare, cu colegii de facultate. 

Pe acelaşi subiect

Dragomir Livia, mama Robertei: Era un copil extraordinar. Era prima oară în viaţa ei când venea fără noi la mare. Se bucura, era ziua unuia dintre copii.

Voinea Luxandra, bunica Robertei: Eu am crescut-o, am dus o la şcoală, la grădiniţă şi uite acum e, nici nu pot să o văd. Vreau să plătească 20 de ani, cât are fata.

Părinţii Robertei au mers la locul tragediei. Au găsit acolo geaca fiicei lor. Au luat o acasă ca pe o ultimă amintire. 

O dată cu Roberta s-a stins şi Sebi, colegul ei de 21 de ani

Mihai Drăgan, unchiul băiatului: Vreau să spun că nepotul meu a venit la mare cu trenul pentru că tatăl lui nu l-a lăsat să ia maşina, tocmai că e foarte periculos.. I-a spus să se ducă cu trenul ca să fie mai în siguranţă.

Rudele cer dreptate ca nimeni să nu mai treacă prin durerea lor.

Mihai Drăgan, unchiul băiatului: Era lumina familiei. El aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Şi acum este total inuman. Familia nu îşi doreşte altceva, decât să se facă dreptate, am rămas fără el.

Părinţii fetei lansează însă o acuzaţie gravă: au aflat de la pompe funebre de tragedie. Şi de la vărul Robertei care a scăpat ca prin minune din accident. 

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl Robertei: Mulţumim Poliţiei Române! Nu m-a contactat nimeni să ne spună: domnule, ştiţi fata dumneavoastră a păţit ceva! Nu, de aici de la pompe funebre.

Explicaţia Poliţiei

"La ora 06:15, în prezența unui ofițer de poliție rutieră, numitul N.I.A. a sunat-o pe mama verișoarei lui căreia i-a spus ce s-a întâmplat cu fata ei în acea dimineață, în urma accidentului rutier. (...) Datele de contact ale familiei numitului O.A.S. colegii noștri nu le-au obținut la fața locului. A fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Ilfov, care au anunțat familia victimei."

Dan Saltelechi, Europol: Nu vorbim de o obligatie statuată de prevederile legale. Dar vorbim de o situaţie care implica moralitatea. Primordială la faţa locului este efecturare cercetărilor.

Între timp, şoferul care i-a ucis pe cei doi a fost arestat pentru 30 de zile. Potrivit unor surse, era atât de drogat încât poliştii l-au putut audia abia după 15 ore de la accident. Individul consumase un cocktail de substanţe periculoase: cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Un avocat i-a pregătit apărarea.

Luminiţa Popescu, avocata lui Vlad Pascu: Atitudinea lui este de regret total, este în stare de şoc, plânge şi îi pare rău. Da, a recunoscut că a consumat droguri, urmează să vedem acum persoana care i-a dat.  

Tânărul a plecat în cursa mortală dintr-un club din Vama Veche

Andreea Filip, reporter Observator: Înainte să se urce la volan şi să comită teribilul accident, tânărul a petrecut toată nopatea în clubul din spatele meu. Este unul dintre cele mai frecventate si cunoscute localuri din Vama Veche. 

Înainte de accident Vlad Pascu se lăuda pe reţelele sociale cu hainele şi bijuteriile de lux şi cu maşinile de sute de mii de euro. 

Andreea Filip, reporter Observator: Firma administrată de familia tânărului îşi are sediul social într-o locuinţă de lux din zona de nord a Capitalei. Tot aici, de altfel, are şi băiatul domiciliul. 

Luminiţa Popescu, avocata lui Vlad Pascu: Nu este fiu de beizadea. Părinţii nu sunt oameni cu bani care nu au ce face cu ei şi îi dau copilului să se drogheze. Părinţii încearcă să ia legătura cu familiile victimelor pentru a-i ajuta.

Tânărul va fi judecat după Legea Anastasia

Specialiştii contactaţi de Observator spun că individul va fi judecat după Legea Anastasia care a intrat în vigoare în urmă cu o lună. Asta înseamnă că va fi închis pentru faptele sale.

Robert Cazanciun, iniţiator Legea Anastasia: Dacă el va fi găsit vinovat de ucidere din culpă când a condus un autovehicul, având droguri consumate înainte, judecătorul nu mai poate pronunţa o eventuală suspendare executorie a pedepsei. Pedeapsa pe care o va putea primi dacă este vinovat este cu executare în închisoare. 

Un fenomen periculos prinde contur în România: 1.300 de şoferi au fost prinşi drogaţi la volan în jumătate de an. Patru dintre ei au provocat accidente mortale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Tatăl fetei ucise în accidentul de la 2 Mai, răpus de durere, îşi aduce fiica acasă într-un coşciug. Pentru Roberta a fost prima dată la mare, însă şi ultima