Antena Meniu Search
x

Mamaia, staţiunea contrastelor: de la hamsii și bere, la fructe de mare și șampanie

Mamaia este staţiunea contrastelor. Dacă în sud turiştii se mulțumesc cu hamsii şi cu un pahar cu bere, pe plajele din nordul staţiunii, şampania şi mâncărurile fine stau la loc de cinste. Iar pretenţiile cresc, la fel ca şi preţurile.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 00:21

Vezi și

Mamaia este staţiunea contrastelor. Dacă în sud turiştii se mulțumesc cu hamsii şi cu un pahar cu bere, pe plajele din nordul staţiunii, şampania şi mâncărurile fine stau la loc de cinste. Iar pretenţiile cresc, la fel ca şi preţurile. O echipă Observator la luat pas cu pas staţiunea, de la sud la nord ca să vadă care sunt diferenţele.

Mamaia este pentru toate buzunarele. Când vine vorba de mâncare, cei care ajung aici au de unde alege din sudul până în nordul staţiunii. Doar că preţurile cresc odată cu pretenţiile.

În partea de sud, cele mai aglomerate sunt auto-servirile. O terasă este plină la orele prânzului. Turiştii se înghesuie la coadă pentru un meniu mai ieftin. După masă cu de toate, turiştii caută confortul pe plajă. Relaxarea pe şezlong costă 20 de lei.

Facem un salt spre Mamaia Nord. Aici, la umbra baldachinului, vinul şi şampania iau locul paharului cu bere.

Mâncărurile fine sunt la mare căutare în nordul staţiunii. La acest restaurant cu specific italian, o porţie de fructe de mare poate ajunge şi la câteva sute de lei.

Diferenţe de preţ sunt şi la cazare. Dacă în Mamaia Sud, o cameră la un hotel de trei stele este 350 de lei pe noapte, iar la unul de patru stele între 450 şi 650 de lei, în nord, costurile aproape că se dublează. La cinci stele, tarifele ajung şi la 4.000 de lei. În acest weekend, pe litoral, au fost aproximativ 50.000 de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mamaia, staţiunea contrastelor: de la hamsii și bere, la fructe de mare și șampanie