Meniu
Search
x

Managerul interimar de la “Matei Balş” a fost demis de ministrul Sănătăţii

Managerul interimar al Institutului Matei Balș din București a fost demis, luni seară, de ministrul Sănătății, atribuțiile sale fiind preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

De Ana Maria Ghiarasim la 22.02.2021, 20:48
  • Ministrul Sănătății a acuzat ”multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților transferați după incendiul din Pavilionul V.
  • Atribuţiile de manager vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului

Disfuncționalități în comunicarea cu Ministerul Sănătății

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. 

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Managerul interimar de la “Matei Balş” a fost demis de ministrul Sănătăţii