Mâncarea asiatică câştigă teren în farfuriile românilor (Video)
În timp ce unii nu ar renunţa nici în ruptul capului la mâncărurile româneşti, alţii descoperă preparatele asiatice. Iar gustul îi face să se îndrăgostească pe loc. În topul preferinţelor este bucătăria japoneză. Iar reacţia clienţilor îi face fericiţi pe bucătari.
În timp ce unii nu ar renunţa nici în ruptul capului la mâncărurile româneşti, alţii descoperă preparatele asiatice. Iar gustul îi face să se îndrăgostească pe loc. În topul preferinţelor este bucătăria japoneză. Iar reacţia clienţilor îi face fericiţi pe bucătari.
În felul acesta sunt motivaţi, spun ei, să inventeze reţete tot mai interesante. Pe lângă arome şi texturi, cei care încearcă preparatele japoneze au parte şi de un adevărat spectacol gastronomic.
La o astfel de provocare culinară au fost invitaţi constănţenii. Pentru ei, chef Alexx a pregătit, după reţete proprii, peste 15 feluri de aperitive spectaculoase: sushi cu creveţi sau cu avocado, rulouri de somon pe pat de sfeclă, tartine cu caviar sau cu sos tartar.
Cu imaginaţie, pot fi create combinaţii irezistibile.
Pe lângă gustul deosebit, delicatesele japoneze vin la pachet cu un nivel ridicat de proteine, vitamine şi minerale
Cu toate acestea, specialiştii ne recomandă să nu consumăm peşte crud în exces. Tonul, spre exemplu, conţine mercur, şi, consumat în cantităţi mari, poate deveni toxic.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰