Antena Meniu Search
x

Cei trei marinari români răpiţi de piraţi în Togo au fost eliberaţi

Cei trei marinari răpiți pe 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberați, informează Ministerul Afacerilor Externe. Ei urmează să fie repatriați în zilele următoare, aceștia fiind asistați de Ambasada României la Abuja.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.04.2019, 23:35

Cei trei marinari răpiți pe 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberați, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ei urmează să fie repatriați în zilele următoare, aceștia fiind asistați de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităților necesare întoarcerii acestora, în siguranță, în România.

Marinarii români răpiţi de piraţi în Togo au fost eliberaţi

Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate. 

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe informează că, prin intermediul Ambasadei României la Abuja a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare.

Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităților române. 

Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetățenilor români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cei trei marinari români răpiţi de piraţi în Togo au fost eliberaţi