Antena Meniu Search
x

Mario Fojică, tânărul care a ucis-o pe Melis în Grădina Botanică din Craiova, şi-a aflat sentinţa. Fata avea 14 ani

Mario Alexandru Fojică, tânărul care, în vara anului trecut, a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul acesteia, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Dolj, la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, instanţa dispunând executarea acestei măsuri într-un penitenciar.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 15:45

Crima din Grădina Botanică din Craiova. Melis avea doar 14 ani
Crima din Grădina Botanică din Craiova. Melis avea doar 14 ani

"Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: - omor calificat, (...) - tentativa la omor calificat, (...) - port fără drept de obiecte periculoase, (...) - folosirea fără drept de obiecte periculoase (...). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar", se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată, potrivit Agerpres.

Crima din Grădina Botanică din Craiova. Melis avea doar 14 ani

O adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite. Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani şi era elev la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu".

Articolul continuă după reclamă

El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul "a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele".

"În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16,00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracţională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale, atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridice a fost reţinută circumstanţa agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor. Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun", se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj la momentul trimiterii în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Mario Fojică, tânărul care a ucis-o pe Melis în Grădina Botanică din Craiova, şi-a aflat sentinţa. Fata avea 14 ani