Antena Meniu Search
x

Video Mărturia dramatică a femeii care a văzut-o pe copila din Galaţi cu doar câteva secunde înainte să cadă de la etajul 4: ''Copilul era atârnat, striga după ajutor''

O fetiţă din Galaţi a murit după ce a căzut de la etajul patru, din apartamentul bunicilor. Copila de patru ani fusese lăsată singură în casă câteva minute. O femeie care trecea prin faţa blocului a văzut copilul pe geam şi a sunat la 112. Chiar în timp ce vorbea la telefon, fetiţa s-a prăbuşit. A ajuns grav rănită la spital, dar medicii nu au putut să o salveze.

de Adrian Obreja

la 13.06.2023, 22:09

Vezi și

Fetiţa de 4 ani era în grija bunicilor, în timpul în care părinţii mergeau la serviciu. După ce bunicul s-a dus la pescuit, bunica a plecat şi ea să o ducă pe sora mai mare la şcoală. Rămasă nesupravegheată, copila ar fi deschis singură fereastra apartamentului de la etajul 4. O femeie care se ducea la serviciu a surprins-o cu doar câteva secunde înainte de tragedie. 

"Un copil care era atârnat în afara geamului şi striga după ajutor, atât am apucat să văd. Am sunat la 112 şi în timpul asta a fost impactul, căzătura lui.''

"Am aflat de la bunicul copilei, că s-a dus s-o ducă pe aia mai mare la școală. Şi mă gândesc că pe ea a lăsat-o dormind, iar vecinul zice că l-a sunat soţia vino repede acasă că s-a întâmplat o nenorocire.''

Fetiţa de patru ani nu a mai putut fi salvată de medici

Pe acelaşi subiect

Medicii au reuşit să o resusciteze chiar în locul în care a căzut şi au dus-o la spital, dar în stare foarte gravă. Acolo, au continuat să o resusciteze mai bine de o oră. În zadar însă. 

Roxana Doroftei, medic şef UPU Galaţi: La scurt timp de la preluare, copilul a intrat în stop cardiorespirator ireversibil la manevrele de resuscitare.

La grădiniţa unde mergea fetiţa, vestea a căzut ca un trăsnet. Directoarea, care i-a fost şi educatoare copilei, are numai cuvinte de laudă la adresa familiei. 

Vica Bălan, educatoarea fetiţei: Un copil deosebit, foarte lipicios, foarte sociabil, iar părinţii au fost total implicaţi în ceea ce faceam noi la grupă. Am cunoscut-o pe bunica care venea să ia fetiţa de la grădiniţă şi care era foarte responsabilă. 

Legea din România nu trasează clar o limită de vârstă de la care copiii ar putea fi lăsaţi singuri acasă. Specialiştii spun însă că mai devreme de 10 ani nu ar trebui lăsaţi nesupravegheaţi. 

Vica Bălan, educatoarea fetiţei: Nu trebuie să condamnăm şi nu trebuie să punem la zid nici părinţii, nici bunicii pentru că oricăruia dintre noi ni se poate întampla acest lucru chiar fiind în locuinţa noastră. 

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în care părinţii şi bunicii fetiţei de 4 ani urmează să fie audiaţi. Protecţia Copilului va demara o anchetă socială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Mărturia dramatică a femeii care a văzut-o pe copila din Galaţi cu doar câteva secunde înainte să cadă de la etajul 4: ''Copilul era atârnat, striga după ajutor''