Antena Meniu Search
x

Mărturia tânărului care a sărit să salveze două fete de 13 ani, dintr-un râu din Teleorman

S-au scurs clipe dramatice pe râul Vedea din Teleorman. Două fete de 13 ani au intrat în apă şi doar una a mai ieşit în viaţă. Un localnic şi-a riscat viaţa să o salveze. Cealaltă este căutată şi la această oră cu bărci şi scafandri.

Vezi și

S-au scurs clipe dramatice pe râul Vedea din Teleorman. Două fete de 13 ani au intrat în apă şi doar una a mai ieşit în viaţă. Un localnic şi-a riscat viaţa să o salveze. Cealaltă este căutată şi la această oră cu bărci şi scafandri. Tragediile se ţin lanţ. În ultimele ore, două surori din Suceava şi doi veri din Vaslui au murit, pentru că au vrut să se răcorească. Iar în zona râurilor şi a lacurilor nu există niciun indicator de pericol. 

În Teleorman, din Râul Vedea, un bărbat a reuşit să o aducă la mal doar pe una dintre fete.

"La un moment dat, a început să ţipe. Au strigat "Ajutor, ajutor!" Dumnezeu parcă m-a aruncat acolo în apă ca să salvez", povesteşte salvatorul.

Prietena ei este căutată, în râul Vedea, într-o zonă în care apa are 6 metri adâncime. 

"Îmi pare rău pentru cealaltă fetiţă, n-am mai putut să fac nimic", declară bărbatul.

Alte două surori, de 13 şi 16 ani s-au înecat în râul Moldova, din judeţul Suceava. Cea mică nu ştia să înoate, dar chiar şi aşa a intrat în apă. Sora ei mai mare a încercat să o salveze. 

Râurile, dar şi lacurile în zona digurilor şi balastierelor sunt cele mai periculoase locuri pentru scăldat. Aici, din cauza nisipului scos, au rămas gropi uriaşe. În interiorul lor, curenţii au forţa unei turbine. 

Salvatorii le recomandă celor care decid să intervină să încerce să prindă victima din spate. 

În România, există multe zone periculoase. Râul Mureş ia vieţi în fiecare an. La Vințu de Jos, în Alba,  anul trecut s-au înecat doi copii în zona balastierei. Au fost victime şi la Sângeorgiu de Mureş, dar şi la Satu Mare, în zona balastierei de la Apa. Şi râurile Olt şi Siret sunt pe harta neagră a pompierilor. 

În multe locuri nu sunt nici măcar panouri care să-i atenţioneze pe cei care intră în apă. Reporterii Observator au cerut explicaţii. De pildă, în Suceava, mai mulţi primari ne-au trimis la Apele Române, apoi am fost îndrumaţi către Minister. Crucile de pe malul apei sunt singurul avertisment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mărturia tânărului care a sărit să salveze două fete de 13 ani, dintr-un râu din Teleorman