Antena Meniu Search
x

Masa de sărbători ne poate trimite la spital! Semnul de alarmă tras chiar de autorităţi

Masa de sărbători ne poate trimite la spital! Este avertismentul autorităţilor, care au descoperit în magazine produse aparent tradiţionale pline de aditivi.

Vezi și

Masa de sărbători ne poate trimite la spital! Este avertismentul autorităţilor, care au descoperit în magazine produse aparent tradiţionale pline de aditivi periculoşi. Chiar şi slănina, toba şi cârnaţii făcute, teoretic, după reţete ţărăneşti, ascund conservanţi şi coloranţi. Împreună cu inspectorii de la Protecţia Consumatorului, reporterii Observator au luat etichetele la control.

Tobă, şuncă, cârnaţi, chiftele. Toate vor fi pe masa de sărbători peste o lună. Însă chiar dacă sunt vândute ca tradiţionale, produsele nu sunt lipsite de pericole. 

Mai mult, chiar şi mâncarea gătită în casă conţine aditivi. Cel puţin trei se găsesc în carnea tocată pentru sarmalele: acid ascorbic, ascorbat de sodiu şi carmin de cochilii. Iar şunca fabricată industrial are alţi patru. 

Specialiştii sunt de aceeaşi părere. Pe cât posibil, să avem pe masa de sărbători mâncăruri pregătite în casă. Iar când cumpărăm ingredientele, să fim foarte atenţi. 

COSTEL STANCIU, presedintele Asociatiei Pro Consumatori:

Produsele tradiţionale au o culoare maro, trebuie să ne aducem aminte de bucatele făcute de către bunici. Acea culoare specifică realizată prin fierbere, prin afumare, nici de cum culori din astea care induc în eroroare consumatorul şi crează impresia unor cărnuri proaspete.

Un produs este tradiţional atunci când este fabricat în România, din materii prime locale şi fără aditivi alimentari, atenţionează autorităţile. În plus, trebuie să se bazeze pe o reţetă tradiţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Masa de sărbători ne poate trimite la spital! Semnul de alarmă tras chiar de autorităţi