Antena Meniu Search
x

Mască obligatorie în piețe și târguri în județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19

Satu Mare, județul cu cele mai puține cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei și până acum, a adoptat o decizie care vizează obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, respectiv în piețele și târgurile din județ.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.07.2020, 14:50

Mască obligatorie în piețe și târguri în județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19
Mască obligatorie în piețe și târguri în județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • 102 persoane au fost depistate cu COVID-19 în întreg județul, de la debutul pandemiei și până acum.
  • Cu toate acestea, autoritățile locale încearcă să prevină o eventuală răspândire a noului coronavirus prin mai multe măsuri impuse populației.

Hotărârea, luată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne și Poliției locale și sunt vizate piețele agroalimentare, târgurile din județ, Piața de vechituri și Piața de mașini din municipiul Satu Mare.

Tot începând cu data de 1 august, de la ora 00,00, intră în vigoare Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Terase închise în intervalul orar 23.00-06.00

Astfel, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate (terase), în intervalul orar 23.00-06.00. 

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. 

De asemenea, se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Grupul de coordonare a acțiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acțiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârșit de săptămână în zonele aglomerate și cu risc ridicat de răpândire a virusului SARS-CoV-2.

Satu Mare are 102 cazuri de COVID-19 depistate la nivelul județului, de la debutul pandemiei și până acum, 3 dintre ele raportate în ultimele 24 de ore.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mască obligatorie în piețe și târguri în județul cu cele mai puține cazuri de COVID-19