Antena Meniu Search
x

Măştile textile vor fi interzise. Care sunt variantele recomandate de autorități

Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă a dispus menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 10:44

Măştile textile vor fi interzise. Care sunt variantele recomandate de autorități
Măştile textile vor fi interzise. Care sunt variantele recomandate de autorități - Shutterstock

”Se propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne".

Se exceptează de la măsura prevăzută următoarele categorii de persoane:

  • a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • b) persoanele care sunt singure în birou;
  • c) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • d) reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • e) vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public;
  • f) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive”, se arată în hotărârea adoptatăî miercuri de CNSU.

Starea de alertă, prelungită

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, în ședința de miercuri dimineața, prelungirea stării de alertă și modificarea măsurilor luate pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Documentul cu noile decizii poate fi consultat la finalul acestui articol. Noile măsuri vor intra în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie 2022, dacă vor fi adoptate de Guvern.

Mai mult, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, s-au dispus măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Măştile textile vor fi interzise. Care sunt variantele recomandate de autorități