Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Măsuri anti pesta porcină la Iaşi, înaintea celui mai mare pelerinaj ortodox din România

Săptămâna viitoare Iaşiul va fi ca o fortăreaţă. Începe cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Strânse într-o nouă şedinţă de urgenţă, autorităţile iau măsuri fără precedent.

de Redactia Observator

la 02.10.2018 , 20:49

Săptămâna viitoare Iaşiul va fi ca o fortăreaţă. Începe cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Strânse într-o nouă şedinţă de urgenţă, autorităţile iau măsuri fără precedent.

În cele patru zile de pelerinaj, nicio maşină nu va intra în Iaşi, fără să treacă prin filtre de control şi fără să fie dezinfectată. Autorităţile încearcă să oprească la graniţa judeţului virusul de pestă porcină, deşi spun că riscul ca pelerinii să-l împrăştie este foarte mare. 

Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iaşi: S-au intensificat controalele in bagajele calatorilor. Rugam pelerinii care vor veni in Iasi sa nu vina cu produse de origine animala. 

Vezi și

Din 10 octombrie, cu o zi înaintea începerii sărbătorii, pe drumurile de la porţile oraşului vor fi puse covoare cu soluţie dezinfectantă şi limitatoare de viteză. Vor fi controale la graniţa cu Republica Moldova, dar şi în gări şi autogări, unde se aşteaptă să sosească grupuri mari de oameni. Riscul ca virusul să fie adus din judeţele vecine,  unde există focare, este foarte mare. 

Pe acelaşi subiect

Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iași: Avem la Galati cel mai apropiat, deci ne desparte doar judetul Vaslui. 

Comercianţii care vin din cele 13 judeţe cu focare de pestă porcină nu vor avea voie să-şi vândă produsele tradiţionale din carne de porc, în târgurile deschise în zilele de pelerinaj. Ceilalţi au nevoie de aviz sanitar-veterinar.

Inspectorii vor verifica şi sarmalele care vor fi împărţite pelerinilor. Anul trecut, peste 60 de mii de sarmale au fost oferite de organizatori.

Organizatorii estimează că în acest an vor veni la Iaşi mai mulţi credincioşi decât în anii trecuţi, deoarece sărbătoarea Sfintei Parascheva este la sfârşit de săptămână. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Măsuri anti pesta porcină la Iaşi, înaintea celui mai mare pelerinaj ortodox din România