Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicul Marin Burlea, decorat post-mortem de către preşedintele Klaus Iohannis

Medicul Marin Burlea a fost decorat post-mortem de către peşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Şeful statului a apreciat ”excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui”.

de Redactia Observator

la 26.10.2018 , 17:29

Medicul Marin Burlea, decorat post-mortem Medicul Marin Burlea a fost decorat post-mortem de către preşedintele Klaus Iohannis - Facebook

Medicul Marin Burlea a fost decorat post-mortem de către peşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Şeful statului a apreciat ”excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a profesorului universitar doctor Marin Burlea.

”Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru excepţionala sa dăruire pe care a pus-o, vreme de o viaţă, în slujba îngrijirii aproapelui, constituind un reper al învăţământului şi al practicii medicale româneşti, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler profesorului universitar doctor Marin Burlea”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Articolul continuă după reclamă

Marin Burlea a murit, vineri, la Instititul de Oncologie din iaşi. 

”S-a stins o viaţă de om! Dumnezeu să-i dea odihna cea veşnică, iar familiei îndoliate tăria de a trece prin această grea încercare şi bucuria amintirii sale veşnice”, au transmis reprezentanţii Societăţii Române de Pediatrie.

De asemenea, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a transmis un mesaj de condoleanţe.

Profesorul Marin Burlea s-a născut în 1949, în comuna Vidra, judeţul Ilfov, a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Iaşi şi a devenit medic după ce a învăţat în amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi (făcând parte din promoţia 1973).

Marin Burlea a susţinut cursuri la disciplina Pediatrie, a fost membru al Senatului UMF “Grigore T. Popa” şi Prorector al Universităţii între 2004-2006. A fost, printre altele, director general al Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sf.Maria” Iaşi şi a susţinut o prodigioasă activitate în Asociaţia Europeană de Pediatrie (EPA) şi Academia Europeană de Pediatrie (EAP).

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Medicul Marin Burlea, decorat post-mortem de către preşedintele Klaus Iohannis