Antena Meniu Search
x

Medicii AVERTIZEAZĂ! Această mâncare „te ajută” să mori!

Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile. Atât carnea procesată cât și cea neprocesată pot scurta viața consumatorilor

Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile. Atât carnea procesată cât și cea neprocesată pot scurta viața consumatorilor

Potrivit unui strudiu, acest obicei alimentar crește riscul de mortalitate. Cercetătorii suedezi au supus unui studiu 76.645 de bărbați și femei, pentru a înțelege care este legătura ce se stabilește între consumul de carne roșie și scăderea speranței de viață.

În categoria cărnii procesate sunt incluse, printre altele, cârnații și mezelurile. Experții trag semnale de alarmă în privința consumului cărnii de porc și de vită. Testele au fost realizate asupra consumatorilor pe o perioadă aproximativă de 15 ani. În acest interval, 20% dintre subiecți au murit.

"E de presupus că atât carnea procesată, cât și cea neprocesată ar putea avea mecanisme biologice diferite, rezultând în diferite efecte asupra mortalității", susțin autorii studiului.

Carnea roșie reprezintă o sursă de zinc și proteine, însă procesarea acesteia are ca rezultat apariția unor componente care pot contracara efectele benefice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medicii AVERTIZEAZĂ! Această mâncare „te ajută” să mori!