Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicii AVERTIZEAZĂ! Această mâncare „te ajută” să mori!

Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile. Atât carnea procesată cât și cea neprocesată pot scurta viața consumatorilor

de Redactia Observator

la 12.10.2014 , 13:44

Dacă mănânci prea multă carne roșie, ar fi bine să îți reevaluezi opțiunile. Atât carnea procesată cât și cea neprocesată pot scurta viața consumatorilor

Potrivit unui strudiu, acest obicei alimentar crește riscul de mortalitate. Cercetătorii suedezi au supus unui studiu 76.645 de bărbați și femei, pentru a înțelege care este legătura ce se stabilește între consumul de carne roșie și scăderea speranței de viață.

În categoria cărnii procesate sunt incluse, printre altele, cârnații și mezelurile. Experții trag semnale de alarmă în privința consumului cărnii de porc și de vită. Testele au fost realizate asupra consumatorilor pe o perioadă aproximativă de 15 ani. În acest interval, 20% dintre subiecți au murit.

Articolul continuă după reclamă

"E de presupus că atât carnea procesată, cât și cea neprocesată ar putea avea mecanisme biologice diferite, rezultând în diferite efecte asupra mortalității", susțin autorii studiului.

Carnea roșie reprezintă o sursă de zinc și proteine, însă procesarea acesteia are ca rezultat apariția unor componente care pot contracara efectele benefice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » Medicii AVERTIZEAZĂ! Această mâncare „te ajută” să mori!