Antena Meniu Search
x

Update Medicul erou de la ATI Neamț va fi transferat în Belgia. El a suferit arsuri groaznice, încercând să scoată pacienții din incendiu

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț, care s-a aruncat în flăcări să scoată pacienții, va fi transportat la București cu o aeronavă militară, iar apoi în Belgia. El suferise arsuri groaznice, încercând să le salveze viețile pacienților intubați, fără vreun mijloc de apărare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.11.2020, 13:59

- Observatornews.ro
  • Medicul va fi transportat întâila București, apoi în Belgia
  • El are arsuri grave, de gradul 3 și 4

Medicul a suferit arsuri foarte grave, de gradul 3 și 4 pe membre, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

În secția de terapie intensivă a izbucnit din senin un incendiu devastator, iar în secție se afla un singur medic, medicul de gardă și 15 pacienți, toți infectați cu Covid-19, intubați, în stare gravă.

Focul s-a propagat foarte rapid, iar medicul a sărit în flăcări să scoată cât mai multe persoane. Nici când flăcările l-au cuprins, nu s-a dat înapoi și a continuat să facă tot ce a fost omenește posibil să salveze vieți.

În urma gestului său, medicul a suferit arsuri groaznice și va fi transportat cu o aeronavă la București, iar apoi duminică va fi dus la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, pentru a fi tratat.

Toate forțele ISU Neamț au fost mobilizate la intervenție. După stingerea incendiului, inițial s-a constatat decesul a 10 pacienți.

"Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI - unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale", a informat conducerea spitalului inițial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Medicul erou de la ATI Neamț va fi transferat în Belgia. El a suferit arsuri groaznice, încercând să scoată pacienții din incendiu