Antena Meniu Search
x

Mesaj Ro-Alert după un puternic incendiu izbucnit în București

Un mesaj Ro-Alert a fost emis duminică seară după un puternic incendiu izbucnit la două hale de pe Bulevardul Metalurgiei din București.

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 21:23

Incendiu la două hale din București
Un mesaj Ro-Alert a fost emis după un incendiu la două hale de pe Bulevardul Metalurgiei din București - Observator
  • Mesajul Ro-Alert vizează zonele locuite din vecinătatea incendiului.
  • Peste 20 de autospeciale luptă cu focul.

”Incendiu major pe Bd. Metalurgiei, degajări masive de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, se afirmă în mesaj.

Martorii din zonă au filmat o coloană uriașă de fum care s-a ridicat după izbucnirea incendiului. Inițial, 16 autospeciale și 3 autoscări au fost trimise în zonă. Ulterior, echipajele au fost suplimentate. În lupta cu focul au fost trimise astfel 24 de autospeciale și 3 autoscări. De asemenea, în zonă au ajuns 3 ambulanțe SMURD și un echipaj de descarcerare.

Potrivit pompierilor, în hale sunt depozitate, paletizat, alimente în ambalaj de plastic. Conform primelor informații, focul a cuprins o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați.

Autoritățile au venit ulterior cu precizări:

”În legătura cu incendiul puternic declanșat in aceasta după-amiază la două hale din sudul Capitalei, pe o suprafață de 1000 de mp, facem precizarea că, potrivit estimărilor meteorologice, norul de fum din zona Bulevardul Metalurgiei se va deplasa spre zona de vest a Bucureștiului.

La aceasta oră circulația aerului se realizează din sector predominant vestic, iar vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 30 - 35 km pe oră. 

Precizăm totodată că populația Capitalei nu este sub niciun fel de pericol al expunerii la concentrații ale poluanților peste valorile limita admise. 

Reprezentantii Agenției Naționale de Protecție a Mediului București monitorizează compuși precum PM10, PM2,5, NOx, SO2 prin cele 8 stații din Rețeaua Națională de Calitate a Aerului. Deocamdată valorile stațiilor se încadrează în parametrii normali”, se afirmă într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mesaj Ro-Alert după un puternic incendiu izbucnit în București