Mesajul premierului Florin Cîțu, după incendiul de la spitalul Matei Balș: Reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă

De Iulia Iancu.
Publicat: 29.01.2021, 11:00.
Actualizat: 29.01.2021, 11:06

Premierul Florin Cițu a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor pacienților decedați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș și a lăudat intervenția "eficientă și rapidă" a autorităților.

Premierul României Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu

Facebook

Șeful Executivului a anunţat că responsabilii vor fi identificaţi după ce există toate informaţiile.

”În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis, vineri, premierul Florin Cîţu.

Acesta a explicat că din primul moment a fost activat Planul Roşu şi s-au luat măsuri pentru ca ”ca situaţia să fie stabilizată rapid”.

”În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, a mai scris premierul.

Patru persoane au murit în urma unui incendiu care a izbucnit la Institutul Matei Balș. Pacienții din pavilionul care a luat foc au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Lista spitalelor unde au fost transferați pacienții de la Matei Balș

Ministerul Sănătăţii a anunţat unde au fost transferaţi pacienţii aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.