Antena Meniu Search
x

Video Mesajul tulburător transmis de fiica lui Ivan Patzaichin la înmormântarea acestuia: "Tata a fost Ivan Inimă de Aur"

A iubit viaţa, iar viaţa l-a iubit pe el. A venit ziua în care Ivan cel bun vâsleşte în canotcă pe apele cerului. Cu lacrimi în ochi, sute de oameni şi-au luat rămas bun de la legendarul Ivan Patzaichin, omul care a cucerit lumea cu o pagaia ruptă. A fost înmormântat astăzi cu onoruri militare în Cimitirul Bellu, pe Aleea Sportivilor legendari. În inimile noastre, va rămâne mereu un campion!

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 07.09.2021, 19:54

Vezi și
  • Ivan Patzaichin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu.

Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin: Ursitoarea rea a fost bolnavă atunci când tata s-a născut. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna uşoară. Tata a iubit viaţa, iar viaţa l-a iubit. 

Pe acordurile fanfarei, în aplauzele oamenilor. Aşa a ieşit legendarul canotor, pentru ultima oară, pe poarta clubului căruia i s-a dedicat trup şi suflet timp de 43 de ani. Cu lacrimi în ochi, fiica şi-a luat rămas bun de la tatăl adorat. 

Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin: Pentru mine, pentru mulţi, pentru toţi, tata a fost - Ivan Inimă de Aur. Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist şi în niciun caz nu dorea să dezamăgească pe cineva. Odihneşte-te în pace şi lumină, sufletul nostru drag!

Drapelul pe care l-a iubit şi respectat şi sub care ne-a umplut inimile de mândrie i-a învelit acum sicriul. Sute de oameni au vrut să-l conducă pe ultimul drum pe sportivul care a împlinit atâtea vise româneşti.

Pe acelaşi subiect

Ioan Andone, fost fotbalist Dinamo: Era de o modestie ieşită din comun. Din păcate, încet-încet, se duc mulţi. El era unul care putea să mai trăiască şi să mai înveţe generaţiile ăstea tinere ce înseamnă munca.

Ivan Patzaichin a fost campion olimpic, mondial şi european

Ivan Patzaichin a plecat din Mila 23 cu un singur gând: să ajungă campion. Şi a reuşit, prin muncă, perseverenţă şi curaj. Ivan Patzaichin a ajuns campion olimpic, mondial şi european. Un campion printre oameni, dar mai ales un om printre campioni.

Mihai Covaliu, preşedinte COSR: A plecat din Delta Dunării şi a cucerit lumea cu o pagaie. Mai mult ca orice altceva a fost campionul inimilor noastre.

Ivan Patzaichin a vâslit mereu cu demnitate prin ape limpezi sau tulburi. Lasă în urmă un model de ambiţie şi generozitate. Erou şi mentor pentru generaţii peste generaţii. Ivan a plecat, însă proiectele sale merg mai departe. Cele mai dragi inimii lui sunt visele ca Delta să devină regina ecoturismului în lume, iar canotajul -  sportul în care tinerii pot face performanţă. Ca să ajungă oameni întregi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mesajul tulburător transmis de fiica lui Ivan Patzaichin la înmormântarea acestuia: "Tata a fost Ivan Inimă de Aur"