Antena Meniu Search
x

Meșteri populari, muzică și filme, la Zilele Brașovului - ediția a XIII-a

Târguri ale meșterilor populari, proiecții de filme, spectacole muzicale sunt o parte dintre evenimentele care se vor organiza la Zilele Brașovului - ediția a XIII-a, în perioada 6 - 10 mai, au informat, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES reprezentanții municipalității.

Târguri ale meșterilor populari, proiecții de filme, spectacole muzicale sunt o parte dintre evenimentele care se vor organiza la Zilele Brașovului - ediția a XIII-a, în perioada 6 - 10 mai, au informat, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES reprezentanții municipalității.

"Sperăm să avem parte de zile cât mai frumoase, astfel încât brașovenii și turiștii să participe la toate evenimentele din această perioadă. Am încercat să oferim un program cât mai variat, astfel încât să satisfacem toate gusturile. Eu cred că 'Zilele Brașovului' înseamnă, în primul rând, o ocazie de a reuni comunitatea și, în al doilea rând, un prilej pentru noi toți, localnici și turiști, de a sărbători Brașovul, cel mai frumos oraș din România", a menționat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Potrivit acestuia, sărbătorile orașului încep vineri dimineața, cu deschiderea târgurilor: Târgul de flori în Piața Sfatului, Târgul de produse hand made pe strada Politehnicii, Târgul meșterilor populari pe aleea Parcului "N.Titulescu" și Târgul slow food pe strada Michael Weiss. Tot vineri va fi prima zi de concerte, în Piața Sfatului. Începând cu ora 18.00, este programată Seara șlagărului românesc, iar pe scenă vor urca Luminița Anghel, Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Silvia Dumitrescu și Gabriel Dorobanțu. De la ora 21.00, pe zidurile Cetățuii, brașovenii și turiștii se vor putea delecta cu filmul de referință pentru cinematografia internațională, Vacanță la Roma, cu Audrey Hepburn și Gregory Peck.

Sâmbătă, începând cu ora 11.30, în Piața Sfatului va avea loc un concert de fanfară, iar de la ora 18.00, la întâlnirea cu publicul vor veni F. Charm, What's Up și Vunk. Al doilea film, Marele Gatsby, cu Leonardo DiCaprio și Carrey Mulligan, tot pe zidurile Cetățuii, începând cu ora 21.00.

Evenimentul cel mai așteptat, Parada Junilor, va avea loc duminică, de la ora 11.00, pe traseul devenit tradițional: Piața Unirii, str C-tin Brâncoveanu, str.G.Barițiu, str. Mureșenilor, bd. Eroilor, str.Republicii, Piața Sfatului, str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piața Unirii, Pietrele lui Solomon.

Duminică, iubitorii de folclor vor putea participa la două concerte folclorice, unul la Pietrele lui Solomon de la ora 14.00, cu Orchestra Plaiuri Transilvane, Loredana Streche și Ilie Caraș, iar al doilea, în Piața Sfatului, începând cu ora 18.00, la care participă Orchestra Plaiuri Transilvane, Formația de dansuri populare Șipot Ardelean, interpreții de muzică populară Laura Lavric, Gelu Voicu și Ilie Caraș. Comunitățile maghiară, germană și elenă vor prezenta dansuri populare tradiționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Meșteri populari, muzică și filme, la Zilele Brașovului - ediția a XIII-a