Antena Meniu Search
x

Video "Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu". O învățătoare ar fi bătut un elev de 7 ani. Femeia neagă faptele, copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale

O învăţătoare de la o şcoală din Câmpulung Moldovenesc este acuzată că l-a jignit şi l-a bătut pe unul dintre elevii săi chiar în sala de curs. Femeia neagă faptele, cu toate că băiatul de doar şapte ani a avut nevoie îngrijiri medicale. Trei anchete au fost deschise în acest caz.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 08:39

Vezi și

Discuție elev -director:

Elev: M-a strâns aici tare şi mi s-a înroşit. Şi aici.

Directoare: Şi unde erai?

Elev: În clasă. M-a făcut prost. Ea a spus că nu a înjurat pe nimeni, eu i-am spus că m-a înjurat pe mine şi de atunci a început bătălia. 

Pe acelaşi subiect

Sunt doar câteva dintre mărturiile copilului de şapte ani, elev în clasa pregătitoare la şcoala gimnazială Bogdan Vodă din Câmpulung Moldovenesc. Coşmarul ar fi început încă din primele zile de cursuri.

Mama copilului este revoltată

Mama copilului: Pe la începutul şcolii S-au făcut anumite presiuni de doamna învăţătoare, cum că n-ar exista o conexiune între copilul meu şi dumneaei şi tot îmi dădea de înţeles că poate în altă parte i-ar fi mai bine. Îl făcea prost, îi tot spunea că ar fi bine să meargă la altă şcoală. Îi spunea de şcoală specială, copilul neştiind termenul de "specială".

În scurt timp, de la jigniri s-ar fi ajuns la agresiuni fizice. Învăţătoarea neagă însă toate acuzaţiile.

Mama copilului: S-a plâns copilul că a fost trântit de calorifer, fiind scaunul, băncuţa lui, lângă geam, lângă calorifer. Mi-a spus că o acuz de ceva foarte grav. Eu când i-am spus că al meu copil nu minte şi ceva a fost, dumneaei atunci a spus că: "Da, recunosc. S-a sunat de oră, copilul n-a auzit, l-am luat de glugă având un hanorac şi l-am dus în bancă. Atât a fost." 

Situaţia ar fi escaladat luna trecută, când o altă scenă a avut loc sub ochii îngroziţi ai mamei copilului, la patinoarul din oraş. Incidentul ar fi pornit de la faptul că nu a avut copilul la el 5 lei pentru patine. 

Mama copilului: De faţă cu mine l-a îmbrâncit pe copil spunându-i că.dacă este adevărat că eu i-am confirmat că vin la patinoar cu el la prânz, că nu i-am pus 5 lei în buzunar. Şi eu de fapt am încurcat. I-am pus 5 lei, dar am încurcat gecile.  A început să-mi spună: "Cum puteţi să vă bateţi joc de acest copil?" A plâns că nu avea 5 lei. "Sunteţi iresponsabilă, n-aţi fost în stare să-i daţi nici măcar ăia 5 lei." Mi-a spus odată că nu-mi iubesc copilul şi că mă comport ca un copil de doi ani, să îmi revin. 

Faptele au ajuns şi la urechile directoarei şcolii, însă nu s-a întâmplat nimic. Din contră. Episoadele violente ar fi continuat, iar copilul ar fi avut din nou de suferit.

Mama copilului:  A spus aşa: "Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu".

O anchetă a fost deschisă în urma incidentului

La nivelul şcolii a fost deschisă o anchetă.

Iulia Niţă, Directoarea școlii: Comisia a constatat, din declaţiile doamnei învăţătoare şi a celor prezenţi la şedinţele cu părinţii, că ceilalţi copii nu au văzut niciodată cum că elevul ar fi fost lovit. 

Învăţătoarea nu a dorit să ofere un punct de vedere. Inspectoratul Judeţean a deschis însă propria anchetă. 

Ilie Cosovanu, inspector şcolar: Nu putem fi de acord cu astfel de maniferstări agresive. Deocamdată mergem pe prezumţia de nevinovăţie. Am primit la Inspectorat o adresă prin care şcoala a încheiat ancheta şi zice că lucrurile nu se confirmă.

În acest caz, şi poliţiştii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă şi continuă verificările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu". O învățătoare ar fi bătut un elev de 7 ani. Femeia neagă faptele, copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale