Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au retrăit anii tinereţii pe hiturile secolului trecut, la Nostalgia. Festivalierii au avut parte şi de surprize anul acesta

Ultima mare petrecere Nostalgia din acest an a strâns mii de oameni la Romexpo. Tineri sau mai puţin tineri au dansat până dimineaţă pe hiturile anilor 90, au completat în oracole şi s-au jucat pe telefoane şi calculatoare din secolul trecut. Tematica a fost retro, dar proiecţiile de pe marele ecran, au fost inspirate din...viitor. 

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 08:17

Vezi și

Dorinţa retrăirii unor momente din copilărie sau adolescenţă, i-a adus pe oameni împreună la festivalul Nostalgia. 

Bărbat: Fiecare avem un copil în interior şi trebuie să-l bucurăm, nu? Am trăit cu muzica asta când eram mici şi ne bucurăm împreună cu colegii de la muncă, prietenii din generală, ne-am întâlnit aici. Foarte frumos.

Femeie: Sunt mămică şi n-am mai ieşit de 6 ani noaptea. Este minunat şi aş vrea să revin în fiecare an. Îmi aduc aminte de tinereţe.

Au recreat o experienţa autentică

Pe acelaşi subiect

Unii au vrut să trăiască experienţa cât mai autentic aşa că au venit şi cu o ţinută desprinsă din trecut. Pe lângă atmosfera ritmată întreţinută de DJ, festivalierii au avut parte şi de câteva surprize. 

Anaida Glujdea, reporter Observator: Deşi majoritatea a venit pentru muzica şi mişcările de dans specifice anilor 90, pentru unii, jocurile pe calculator au fost cele care au trezit nostalgia tinereţii. 

Alexandru Săvulescu, colaborator organizare: Aici avem calculatoare din anii 90, începutul anilor 2000. O sală de calculatoare, 16 în reţea. În cealaltă parte sunt televizoare retro, cu jocuri din anii 80, 90 şi 2000. Iar acolo o să găsiţi telefoane mobile, GSM bineînţeles, fără touch sau alte chestii, din anii 90 până în 2000. 

Ultima ediție din acest an a avut o producție inspirată din viitor, cu sute de metri de ecran LED, unde participanții au avut ocazia de a experimenta realitatea virtuală multiverse. De curând, festivalul Nostalgia a fost nominalizat la Best Medium Festival, în cadrul European Festival Awards 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Mii de oameni au retrăit anii tinereţii pe hiturile secolului trecut, la Nostalgia. Festivalierii au avut parte şi de surprize anul acesta