Antena Meniu Search
x

Video Tradiţii mureşene de Sf. Martin. De ce seara trecută a fost obligatoriu să mănânci carne de gâscă şi să bei vin nou

Cine nu gustă carne de gâscă, va rămâne flămând tot anul. Iar cine nu încearcă un vin nou, îi va fi sete tot anul. Sunt tradiţii respectate de oameniI din Mureş, cu ocazia Sfântului Martin, prăznuit an de an pe 11 noiembrie. La Castelul Haller din Ogra, sărbătoarea a fost un prilej pentru cei mai iscusiţi bucătari, de a prepara cele mai sofisticate mâncăruri, ce conţin, bineînţeles, carne de gâscă. 

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 07:50

Vezi și

La Castelul Haller, pregătirile pentru Sfântul Martin au început din timp. Cei mai iscusiţi bucătari i-au aşteptat turişti cu tot felul de preparate inedite. Vedetele au fost bineînţeles, carnea de gâscă si cea de raţă. 

Reka Foris, reprezentantă Castel Haller: Supa fermecată de gâscă şi în mână am un foie gras, cu smochine, crutoane şi salată, nuci şi fistic. Pulpă de gâscă cu pireu, afine, mozzarella şi salată. 

Tradiţii şi obiceiuri

Preparatele tradiţionale de Sfântul Martin trebuie să fie neapărat însoţite de un vin ales. 

Pe acelaşi subiect

Daniel Văcar, reprezentant cramă: Un vin nou, un Savignon Blanc, un vin tânăr care până acum nu a fost gustat. 

Evenimentul marchează intrarea în postul Crăciunului, însă are şi o legendă în spate. Potrivit acesteia, Martin, neconsiderându-se demn de a deveni episcop, s-a ascuns într-un adăpost de gâște. Însă zgomotele păsărilor i-au indicat prezența, ceea ce a făcut ca ceremonia să aibă loc oricum și să fie și a fost hirotonit episcop.

Sărbătoarea s-a încheiat cu dans şi multă voie bună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Tradiţii mureşene de Sf. Martin. De ce seara trecută a fost obligatoriu să mănânci carne de gâscă şi să bei vin nou